בצלים ממולאים ברוטב סילאן לצד תבשיל בורגול

 
בצלים ממולאים על מצע בורגול
בצלים ממולאים על מצע בורגול צילום: ערוץ 10
 
עודכן 08:58 02/10/2009
אהרוני, ערוץ 10

מנה חגיגית לחג סוכות - בצלים ממולאים בתערובת בשר טחון עם אורז ברוטב סילאן בליווי תבשיל בורגול עם פיסטוקים, שקדים, צנוברים וצימוקים

 
 
 
 
 
מצרכים:
6 בצלים גדולים
למילוי:
500 גרם כבש טחון
חצי כוס אורז עגול
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס צנוברים
מלח
פלפל
5 כפות שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה

לרוטב:
5 כפות סילאן
4 כפות מיץ לימון
מעט פלפל אנגלי טחון
2 מקלון קינמון
3 עלי דפנה
מלח
פלפל
2 כוסות מים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים

אופן הכנה:
- מערבבים את חומרי המילוי
- עושים חתך עמוק לאורכם של הבצלים
- מבשלים במי מלח רותחים עשרים דקות ומקררים תחת מים. מסננים. קולפים את שכבות הבצל
- ממלאים כל עלה בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים
- מניחים בשכבה אחת בכלי עגול
- מערבבים את חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה
- יוצקים אל הכלי עם הבצלים, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי שעתיים בחום של 150 מעלות
- מגישים עם תבשיל בורגול

תבשיל בורגול

מצרכים:
3 כוסות בורגול מושרה וסחוט
1 בצל גדול, קצוץ דק
5 כפות שמן
שליש כוס פיסטוקים קלופים
שליש כוס שקדים קלופים
שליש כוס צנוברים
חצי כוס צימוקים
1 כוס פטרוזיליה
מלח
פלפל
מעט זעפרן מדולל במים

אופן הכנה:
- שמים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל כשלוש דקות
- מוסיפים את סוגי השקדים\אגוזים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד דקה
- מוסיפים את הצימוקים, מלח, פלפל וזעפרן, ומערבבים יחד עוד דקה
 
עוד כתבות במדור אהרוני גורמה - יום ב`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.