הפיצרייה הטובה ביותר

 
 
עודכן 12:22 04/10/2009
Time Out

בין רשתות הפיצה הגדולות, מסתתרות פיצריות הבוטיק, שמעלות תחת ידן פיצות גורמה של ממש. איזו פיצרייה תזכה בתואר, הפיצרייה הטובה ביותר?

 
 
 
 
 

gusto

פיצריית gusto נפתחה בתחילת 2008 כפיצריית משלוחים בלבד בניצוחו של השף שי דולברו. במהלך השנה האחרונה נפתח סניף שני עם מסעדה של ממש שתוגבר גם במנות פסטה, סלטים וקינוחים. הפיצה היא מהזן הדקיק ומגיעה עם רוטב עגבניות עדין. נוכחותו של השף מורגשת בתחום התוספות: טונה אספרגוס, ארטישוק ירושלמי וגבינה כחולה ועוד המצאות שיוצרות קומבינציה נפלאה בפה. gusro, שדרות חן 59 פינת פרישמן 90, תל אביב 1700-700-919.

טוני וספה

טוני וספה נפתחה באמצע שנת 2007 בקול תרועה רמה. מאחורי המיזם עומד המסעדן הוותיק יורם ירזין והשף המדליק ליאון אלקלעי. מתוך התנור יוצאים מגשים של פיצה רומית אמיתית עם בצק קריספי מהזן הלא דקיק ולא עבה במיוחד. מעל הבצק תמצאו תוספות המשתנות כל הזמן. מבייקון וגבינה מעושנת ועד פטריות או זיתים פשוטים. כל אחד בוחר את גודל החתיכה שהוא רוצה והמחיר נקבע לפי המשקל. שנה מאוחר יותר הצטרף סניף שני לווספה, בקצה הצפוני של שדרות רוטשילד בואכה כיכר הבימה. אין משלוחים. טוני וספה, דיזנגוף 267 תל אביב, 03-5460000, שד' רוטשילד 140 תל אביב, 03-6858888.
 

Il Pizzaiolo

אייסברג וולקנו
אייסברג וולקנו צילום: יח"צ
פיצרייה איטלקית אמיתית פועלת באותו לוקיישן ברחוב בן יהודה כבר יותר מעשר שנים. הפיצה הדקיקה מבוססת על נוסחה איטלקית. בצק הפיצה דקיק להפליא והיא מגיעה עם רוטב עגבניות או בלי (ביאנקה) ועם תוספות משתנות והעיקר - כשרות. נוסף לפיצה אפשר למצוא במקום גם פוקאצ'ות, סלטים ולזניות להשלמת האווירה. יש משלוחים. Il Pizzaiolo, בן יהודה 122 תל אביב, 03-5239846.

אייסברג וולקנו

התינוק המשותף של שני כוחות חזקים בסצינת האוכל התל אביבית: גלידריית אייסברג מצד הכלה ומסעדת מאנטה ריי (עפרה ואבי גנור) מצד החתן. כאן מדובר בפיצה דקיקה שעשויה כולה בעבודת יד ומגיעה עם רטבים יצירתיים ותוספות מעניינות. הפיצות מחולקות לפי הצבע: אדומות (על בסיס רוטב עגבניות), לבנות (על בסיס גבינות) ופיצות עם טוויסט כמו פיצה עם קרם ארטישוק או קרם בטטה. לצד הפיצות ישנן מנות ראשונות: סלטים, פינצ'וס, אנטיפסטי ומרקים. וכמובן - אגף הקינוחים העשיר בחסות גלידת אייסברג. אייסברג וולקנו, התערוכה 3, מגרשי התערוכה הישנים (מאחורי האנגר 11), 03-6026000. כל יום 24:00-12:00.

כרמלה סופרנו

מאחורי התפריט האיטלקי של כרמלה סופרנו עומד השף האקלקטי רועי סופר. את הפיצות של סופר מכינים בטאבון הממוקם במרכז המסעדה, ממש אל מול עיני הסועד. על דף הבצק הקריספי, מעמיסים שלל תוספות שיוצרות פיצות בעלות שמות יצירתיים במיוחד: המתפלצנת - פיצה עם פטריות יער, מחית כמהין ואספרגוס; משלנו - עם בשר טלה, ממרח עגבניות מיובשות, יוגורט או טחינה, ועוד. לצד הפיצות, התפריט כולל גם סלטים ומבחר פסטות עם רטבים בסיסיים. כרמלה סופרנו, דרך מנחם בגין 37 תל אביב, 03-5622121.

הצביעו למסעדות ולברים הטובים ביותר >>
 
 
עוד כתבות במדור תחרות פרסי האוכל 2009
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.