טארט משמש ושזיפים

 
 
עודכן 08:32 05/10/2009
אוכל נענע 10

משהו מתוק להתחיל איתו את היום. טארט משמש ושזיפים בתוספת קרם שקדים איכותי, באדיבות "סוגת"

 
 
 
 
 
חומרים:
חצי חבילה של בצק עלים איכותי קפוא, מופשר
4 משמשים רכים, חצויים
2 שזיפים, חתוכים למקלות דקים
6 כפות סוכר דמררה
חצי כוס מים

חומרים לקרם שקדים:
70 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק
60 גרם אבקת סוכר
70 גרם חמאה
1 ביצה
סוכר חום "סוגת" לפיזור על הטארטים

אופן הכנה:

- בקערת המערבל החשמלי שימו שקדים, אבקת סוכר וחמאה, וערבלו עד שהתערובת הופכת אוורירית. הוסיפו את הביצה וערבלו עוד מספר דקות. אחסנו במקרר.
- בסיר קטן, הניחו את המים והסוכר והביאו לרתיחה. הנמיכו האש והוסיפו את המשמשים ורצועות השזיפים. בשלו 10 דקות והסירו מהאש.
- חממו תנור לחום של 200 מעלות, שמנו תבנית שקעים.
- רדדו את בצק העלים על משטח מקומח. בעזרת כוס או קערה קטנה, צרו עיגולים בבצק. הניחו את העיגולים בשקעי התבנית כך שיכסו גם מעבר לדפנות.
- הוציאו את קרם השקדים מהמקרר ומלאו כל טארט עד חציו. מעל הקרם הניחו שזיפים ואז חצי משמש אחד. פזרו סוכר חום על כל טארט ואפו 10-15 דקות או עד ששולי הבצק מזהיבים והפירות מתרככים. צננו והגישו.

לקנוחים נוספים במדור מתוקים >>
יודעים לבשל? בואו והוכיחו ואולי תזכו גם בפרס >>
אילו מסעדות יקטפו את התואר, המסעדות הטובות של 2009?
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.