עוגת גלידה

 
 
עודכן 09:28 07/10/2009
אהרוני, ערוץ 10

עוגה שדורשת לא מעט השקעה אבל התוצר הסופי לא פחות ממושלם. שכבות של מאפה עם גלידת שוקולד מריר, פרפה קפה וציפוי עדין של קקאו

 
 
 
 
 
תבנית קפיצית מספר 24

מצרכים:
600 גרם גלידת שוקולד מריר משובחת

שלב א - דקורואז אגוזי מלך

חומרים:
165 גרם חלבון (כ- 6 ביצים)
53 גרם סוכר
65 גרם שקדים טחונים
65 גרם אגוזי מלך טחונים
130 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
- במעבד מזון יש טוחנים את השקדים האגוזים ואבקת הסוכר לאבקה עדינה
- מקציפים בקערה את החלבון והסוכר לקצף יציב
- כעת, מקפלים בעדינות את תערובת האגוזים לתוך הקצף
- אופים בתנור בטמפ' של 165 מעלות כ- 40 דקות עד שהמאפה זהוב

שלב ב - פרפה קפה

חומרים:
250 גרם חלב
60 גרם סוכר
10 גרם קפה אספרסו טחון
6 גרם נס קפה איכותי
150 גרם חלמון
185 גרם סוכר 435 מ"ל שמנת מתוקה 32%

אופן הכנה:
- מרתיחים בסיר את החלב, 60 גרם סוכר ושני סוגי הקפה
- מכבים את האש אחרי 5 דקות למסננים
- טורפים בקערה את החלמונים והסוכר עד שמתקבל צבע בהיר
- מוסיפים כף אחר כף את תערובת הביצים לסיר עם החלב והקפה (בזהירות שלא תיווצר חביתה ) ומבשלים על אש קטנה עד להסמכה. מצננים
- מקציפים בקערה את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך התערובת של הקפה כשהיא קרה. מקררים

שלב ג - הרכבת העוגה

- מורחים על התבנית של הדקורואז שהתקררה שכבה עבה של גלידת שוקולד מריר
- יוצקים על שכבת הגלידה את הפרפה המצונן
- מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות
- לפני ההגשה מפדרים בקקאו

לוח המרת מידות ומשקל
 
עוד כתבות במדור אהרוני בתנור - יום ד`
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.