בא לי ביז'ו

 
חביתה גרוזינית עם בריושים
חביתה גרוזינית עם בריושים צילום: יח``צ
 
עודכן 12:25 07/10/2009
חגית מוסקוביץ ישעיהו

עם קינוח אליפות ומנת יתר של אגוזים, בית הקפה הגרוזיני "קפאין", בדרום הידידותי של תל אביב, הולך להיות הדבר הבא של שישי בבוקר

 
 
 
 
 
בדרום הידידותי של תל אביב, בין חנויות הבדים ובתי המלאכה, שנותרו על תילם כנגד כל הסיכויים, קם לו בית קפה גרוזיני, שיודע לשלב היטב בין האלמנטים הגרוזיניים המסורתיים ובין הביקוש למקום תל אביבי עדכני, שהולך טוב עם העיתון של הבוקר.

יום שישי, כמה רגעים לפני ששדרת המעצבים מתעוררת לחיים, שמנו פעמינו ל"קפאין". בר קטן בכניסה, מספר שולחנות בפנים, ומטבח שקוף בסגנון סושייה מברך את הבאים למקום. בלי הרבה עיכובים עברנו לגינת הסתרים, שנמצאת בקצה הצפוני של בית הקפה. מן תחושה שלקחתם כדור הרגעה רק בלי תופעות הלוואי. עצי ברוש גבוהים עם צמחים מטפסים, שקט, שלווה, להיות בתל אביב ולהרגיש בלי.

מי שבא מבית גרוזיני או ביקר פעם או פעמיים ב"ננוצ'קה" יודע שגרוזינים חולים על רימונים, עלי מנגולד ואגוזים... הרבה אגוזים. כך שלא הופתענו במיוחד שראינו אגוזים מול העיניים בכל ורסיה אפשרית במתוקים וגם במלוחים. ולא שהתלוננו חס וחלילה.
 

שגעת האגוזים החלה

הסיגרטים
הסיגרטים צילום: יח"צ
התחלנו בארוחת בוקר דילה – ארוחת בוקר גרוזינית המורכבת מחביתה מוקרמת עם גבינת סולוגוני ביתית עם ...(זה הזמן לנחש) אגוזים טחונים ובריושים יוצאים מגדר הרגיל, לצד סלט גדול ברוטב טחמאלי (שזיפים אדומים), גבינת שמנת, ממרח טונה וריבת תאנים, מיצים טבעיים וקפה. הבריושים היו פריכים וטריים כל כך, שקשה היה לעמוד בפניהם לאורך זמן, ולכן גם לא התאמצנו לעשות זאת. אין ספק שהאגוזים בגירסה הטחונה וגבינת הסולוגוני הפכו את האומלט למעדן. עוד הזמנו שקשוקה גרוזינית עם ... אגוזים טחונים, כוסברה, פלפלים, בצל ועוד כמה סודות השמורים אצל השף, שלא הצלחנו לפענח.

אחרי שנהנינו משילוב האגוזים בארוחת הבוקר, הגיע הרגע לבדוק כיצד הם דופקים כניסה מרשימה גם בקינוחים. על פי המלצת המלצר, הזמנו קינוח העונה לשם מוס טחינה, שעל פי שמו בלבד, וללא יחסי ציבור טובים, כנראה היה נשאר בודד וגלמוד על הנייר, מבלי לגלות את הפוטנציאל הטמון בו. אני לא נוטה בדרך כלל לעודף סופרלטיבים, אך הקינוח הזה היה אחד הדברים הטעימים ביותר שאכלתי. המרקם הגרגירי המיוחד שדמה יותר לקרם מאשר למוס, והטעם המעודן והמפתיע הפכו אותו להנאה שצריך ואף הכרחי לחזור עליה. עוד היו שם סיגרטים פריכים במילוי אגוזים ושוקולד, שסבלו מדימוי עצמי נמוך בהשוואה לקינוח הקודם.

יום שישי בבוקר או כל יום אחר שבא לכם טוב מנת יתר של אגוזים, "קפאין", נחלת בנימין 63, תל אביב.

עוד ביקורות במדור אוכלי חינם >>
בואו להצביע לבתי הקפה שאתם הכי אוהבים >>
 

בדירוג שלנו: חמישה כובעי שף מתוך חמישה

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.