בֵּיְגְלִי פרג ואגוזים

 
מומחיות אוסטרו - הונגרית
מומחיות אוסטרו - הונגרית צילום: יח``צ
 
עודכן 07:06 08/10/2009
אוכל נענע 10

רולדה הונגרית מסורתית של פרג ואגוזים, שתהפוך בן רגע לחווית טעמים בלתי נשכחת, מתוך ספר הבישול והאפייה ההונגרי, "גולאש לגולש" מאת עופר ורדי

 
 
 
 
 

4 רולדות

מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
200 גרם חמאה
3 חלמונים
2 חבילות סוכר וניל
5 כפות סוכר
1 חבילת שמרים יבשים (50 גרם)
1 גביע אשל
קליפת לימון מגוררת

למילוי הפרג:
200 גרם פרג טחון
200 גרם אבקת סוכר
מיץ מלימון אחד וקליפתו המגוררת
1/4 כוס חלב
50 גרם צימוקים, שהושרו במעט רום

למילוי האגוזים:
200 גרם אגוזים טחונים
200 גרם סוכר
ריבת משמשים

 

אופן הכנה:

- שמים את כל חומרי הבצק בקערה גדולה ולשים לגוש אחיד דמוי פלסטלינה. במהלך הלישה מוסיפים לפי הצורך מים פושרים.
- מניחים את הבצק במקום חמים ומתפיחים אותו במשך כשעה, עד אשר הוא מכפיל את נפחו.
- חוצים את כדור הבצק ל-4 חלקים ומניחים להם לכמה דקות נוספות כדי שיתפחו עוד.
- בינתיים מכינים את המילוי: ממיסים בסיר את הסוכר בחלב ומרתיחים. מוסיפים תוך כדי ערבוב מתמיד את שאר החומרים ליצירת עיסה סמיכה. מצננים.
- מרדדים כל אחד מגושי הבצק בנפרד. מושחים שניים מהם בעיסת הפרג. שניים מורחים בריבת משמשים ועליה מפזרים את האגוזים והסוכר. מגלגלים לצורת רולדה. מושחים את העוגות במעט ביצה ומניחים בתבנית משומנת.
- אופים בחום של 180 מעלות, ולא בטורבו! עד שהעוגות מזהיבות.

את הרולדות אפשר למלא גם בתערובת של סוכר וקקאו או סוכר וקינמון. או אז, בטרם מפזרים את המילוי, מושחים את יריעות הבצק בנדיבות בחמאה.

לוח המרת מידות ומשקל >>

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז

מתכון למוס שוקולד מריר

מתכון לעוגת שמרים במילוי ריבת שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

מתכון למאפי גביניות

מתכון לעוגת שוקולד חמה 

מתכון לאצבעות שוקולד

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.