פסיון צייד צלוי עם שקדי עגל

 
 
עודכן 07:51 12/10/2009
אהרוני, ערוץ 10

מנת גורמה שדורשת לא מעט השקעה - פסיון צייד צלוי עם שקדי עגל בליווי קרם ארטישוק ואספרגוס

 
 
 
 
 
מצרכים לפסיון:
1 פסיון צייד מיושן מפורק חזה וכרעיים
2 חתיכות שקדי עגל
4 כפות שמן זית
4 כפות חמאה
פלפל שחור
מלח ים
פלפל אנגלי שלם
עלי דפנה
ענף טימין
ענף רוזמרין
150 גרם שקדי עגל

½ כוס שמן זית + ½ כוס שמן קנולה
2 שיני שום
2 בצלי שאלוט
1 גזר קטן
1 שורש פטרוזיליה קטן

מצרכים לרוטב:
1 בקבוק יין אדום
10 תאנים חצויות לחצי
1 מקל וניל
2 כפות דבש
2 גרגירי פלפל אנגלי

אופן הכנה:
- שמים את היין בסיר קטן עם הדבש, הפלפל ומקל הווניל
- מצמצמים את היין לחצי מהכמות, מוסיפים את התאנים ומבשלים עד להסמכה נוספת של הווניל ולקבלת תאנים מזוגגות
- בסיר קטן מחממים את השמנים, מתבלים את כרעי הפסיון במלח ופלפל, מניחים בסיר ומכניסים פנימה את שיני השום, הגזר, שורש הפטרוזיליה, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, פלפל אנגלי, ולאחר מכן מוסיפים למחבת עם החזות ושקדי העגל
- מתבלים את החזות ושקדי העגל במלח ופלפל שחור, צולים במחבת עם חמאה ושמן זית. מתחילים עם צד העור והופכים על הצד האחר. בזמן הצלייה מוסיפים למחבת רוזמרין, טימין, בצלי שאלוט ושיני שום
 

תוספת לפסיון - קרם ארטישוק ירושלמי

מצרכים:
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
2 יח' שורש פטרוזיליה קלוף
1 בצל לבן קלוף
2 שיני שום קלופות
1 ליטר חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט

אופן הכנה:
- חותכים את כל הירקות לחצי, שמים בסיר ומכסים בחלב ושמנת
- מבשלים עד לריכוך מלא של הירקות
- מסננים את הנוזל ושומרים
- שמים את הירקות בבלנדר עם מעט מהנוזל וטוחנים למחית חלקה, במידת הצורך מוסיפים נוזל
- מעבירים במסננת דקה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
 

אספרגוס בשמן זית ושום

מצרכים:
10 יחידות אספרגוס גדול קלוף וחלוט
1 שן שום כתושה למחית
4 כפות שמן זית
1 כפית זעתר בר קצוץ דק דק
1 כף חמאה

אופן הכנה:
- מחממים מחבת עם שמן זית, מאדים את השום במחבת, מוסיפים את האספרגוס ומכבים את האש
- מוסיפים חמאה ומתבלים במלח, פלפל וזעתר

לוח המרת מידות ומשקל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.