עוגת שוקולד בחושה

 
לשבוע מתוק במיוחד
לשבוע מתוק במיוחד צילום: דניה ויינר
 
עודכן 08:29 12/10/2009
מיכל מוזס , על השולחן

בלי להתנצל מראש, וללא עבודה קשה, עוגת שוקולד בחושה בקלי קלות, שפשוט לא נותר אלא להתאהב בה

 
 
 
 
 

פסקה חדשה

בלי להפריד ביצים, ועם שכבה מפתיעה של ריבת משמשים חמצמצה, תפוזים מתוקה-מרירה או פטל שקורצת לקונדיטוריה הצרפתית. החליטו בעצמכם עם איזה שילוב אתם עושים לכם שבוע מתוק.
 

תבנית בקוטר 24 ס”מ • 10 דק' הכנה • שעה אפייה • שוקולד וריבה הם שילוב מנצח

לעוגה:
200 גרם חמאה רכה
350 גרם (¾1 כוסות) סוכר
3 ביצים גדולות (מס’ 2)
70 גרם (1/2 כוס) קמח רגיל
140 גרם (1 כוס) קמח תופח
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו
1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
60 מ”ל (1/4 כוס או 4 כפות) חלב 3% שומן
לשכבה אמצעית ולציפוי:
כ-8 כפות ריבת משמשים/ריבת תפוזים/ריבת פטל
לזיגוג השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
60 גרם חמאה רכה
1 כף גלוקוז או סירופ תירס או דבש
45 מ”ל (3 כפות) שמנת מתוקה

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מכינים את העוגה: מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה.
- מנפים שני סוגי קמח ואבקת קקאו לקערה נפרדת, מערבבים ומוסיפים למיקסר עם שמנת וחלב לסירוגין. מערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית משומנת.
- אופים כשעה. נזהרים מאפיית יתר. מצננים.
- מכינים את זיגוג השוקולד: ממיסים שוקולד בסיר כפול או במיקרוגל. מוסיפים חמאה וגלוקוז ומערבבים עד שנמסים פנימה. מוסיפים שמנת ומערבבים לזיגוג חלק.
- מרכיבים את העוגה: חוצים את העוגה לרוחב ל-2 דסקיות. מורחים חצי מכמות הריבה על דסקית הבסיס ועליה כ-3 כפות מזיגוג השוקולד. מניחים את הדסקית המכסה, מורחים ביתרת הריבה ומצפים את כל העוגה בזיגוג השוקולד הנותר.

לוח המרת מידות ומשקל >>
עוד עוגות במדור מתוקים >>
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.