חזה עוף ברוטב טריאקי

 
עודכן 11:44 27/10/2009
יובל מנחם

מנה מעניינת של חזה עוף ברוטב טריאקי מאת הבשלן יובל מנחם, שהעז ללכת עד הסוף ולטגן בחמאה

 
 
 
 
 

חומרים לרוטב טריאקי:

1 כוס רוטב סויה
4 כפות חומץ
4 כפות יין אדום
1 כוס מים
2 כפות דבש דבורים טהור
מלח ופלפל
1 כף קורנפלור (מעורבב היטב עם מעט מים קרים).

חומרים להכנת המנה:

100 גר' חמאה
300 גר' חזה עוף טרי, חתוך לנתחים קטנים
חצי גזר חתוך למקלות דקים
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק חתוך למקלות
חצי בצל מקולף, חתוך גס
נבטים (למי שאוהב)
 

הכנת רוטב הטריאקי:

- מחממים סיר קטן על אש גבוהה, שמים את כל המרכיבים יחד (מלבד הקורנפלור) ומערבבים היטב עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לערבב היטב עד לקבלת המרקם הרצוי.

אופן הכנת המנה:

- מחממים מחבת עם חמאה על אש גבוהה ומנמיכים לאש בינונית
- מטגנים את נתחוני העוף בהקפצה, לאחר כ-2 דקות הקפצה מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב ומקפיצים עוד כ-3 דקות
- מוסיפים את רוטב הטריאקי למחבת ומערבבים כ-4 דקות נוספות עד שהמנה מוכנה.
- מגישים חם על צלחת מעוצבת מראש, מעט קעורה.
 
עוד כתבות במדור תחרות המתכונים - שלב העיקריות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.