עוגיות יו יו

 
 
עודכן 08:32 15/10/2009
אוכל נענע 10

מתכון לעוגיות יו יו של שולה עמר טבולות בקוקוס ודבש, מתוך הספר "ירוחם, במדבר, דברים"

 
 
 
 
 

מצרכים ל40-50 עוגיות:

5 ביצים
2 שקיקי אבקת אפייה
2 שקיקי סוכר וניל
¾ כוס סוכר
¾ כוס שמן
1 קליפת לימון מגוררת
1 כף קוניאק (לא חובה)
750 (⅓5 כוסות) גרם קמח

לסירופ סוכר:
½2 (500 גרם) כוסות סוכר
2 כוסות מים
½ לימון

לקישוט:
250 גרם קוקוס

הכנת העוגיות:

- טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את אבקת האפייה, סוכר הווניל, הסוכר, השמן, קליפת הלימון והקוניאק ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה לבצק רך ומעט דביק.
- עוטפים את הבצק בניילון רפוי ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
- קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג. מגלגלים לגליל בצורת נקניקייה וסוגרים לצורת כעך.
- מטגנים את עיגולי הבצק בשמן עמוק עד להזהבה ומוציאים בעדינות למסננת.

הכנת הסירופ:

- מכניסים לסיר את הסוכר, המים והלימון. מביאים לרתיחה. בוחשים מדי פעם ומבשלים על אש נמוכה עד שהסירופ נעשה סמיך כדבש.
- מפזרים את הקוקוס על צלחת. טובלים כל עוגייה בדבש ואחר כך בקוקוס ומעבירים לצלחת הגשה.
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.