מקלובה

 
 
עודכן 06:52 16/10/2009
אוכל נענע 10

מתכון אותנטי של מקלובה עם בשר כבש, ירקות ואורז, שמצטרפים יחד לחוויה כשהופכים את הסיר על מגש גדול ומביאים לאורחים, באדיבות מסעדת אותנטיקו

 
 
 
 
 

חומרים לחמש מנות:

1\2 ק"ג גזר
1 ק"ג חצילים
1 ק"ג כרובית
4 יחידות גמבה צבעוניות
4 ראשי בצל בינוני
1 ק"ג אורז
1 ק"ג בשר כבש
2 מקלות קינמון
כפית פלפל שחור
5 עלי דפנה
2 מקלות קינמון
1 כפית כמון
3 עגבניות
 

אופן הכנה:

- חותכים את הירקות לקוביות ומטגנים כל סוג בנפרד
- חותכים את הבשר לקוביות, מכניסים לסיר ומוסיפים 3 כוסות מים, שתי כפות מרק עוף, שתי מקלות קינמון וראש בצל קצוץ
- שוטפים את האורז ומכנסים אותו לקערה גדולה. מערבבים אותו עם הירקות המטוגנים ומוסיפים כפית פלפל שחור וכפית כמון.
- חותכים את העגבניות לרצועות ומניחים אותן בתחתית של סיר. לוקחים את הבשר ומסדרים אותו מעל העגבניות ומעליו מסדרים את האורז עם הירקות.
- לוקחים את הרוטב שנוצר מבישול הבשר ומוסיפים אותו לסיר עד שיכסה את האורז ב-2 ס"מ. מניחים את הסיר על אש גבוהה עד לרתיחה.
- כאשר המים רותחים, מנמיכים את האש כמה שניתן למשך 3/4 שעה, ולאחר מכן בודקים אם האורז התבשל.
- בסוף מניחים מגש גדול מעל הסיר והופכים את הסיר כלפיי מטה.
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.