כתף עגל בעיטור אספרגוס

 
 
עודכן 08:04 17/10/2009
אוכל נענע 10

כתף בקר מיושן בתוספת אספרגוס, שום, עשבי תיבול ויין. פשוט להכניס לתנור וליהנות מהניחוחות

 
 
 
 
 

מצרכים:

בשר כתף בקר מיושן בוואקום במשקל 2.5 ק"ג
ירקות שורש (בצל, גזר, שורש סלרי וכרישה – 2 יחידות מכל ירק)
כוס שמן זית
1 ראש שום כתוש
כוס וחצי יין אדום יבש
5 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל אנגלי
קופסה קטנה של רסק עגבניות
צרור טימין טרי
צרור אספרגוס טרי
3 ליטרים של ציר בשר

אופן ההכנה:

- במחבת עם תחתית כפולה, מחממים את השמן וצולים את הבשר מכל הכיוונים למניעת בריחת נוזלים ושמירה על עסיסיות מירבית.
- מוצאים את נתח הבשר ומוסיפים לסיר את ירקות השורש ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים שום כתוש, תבלינים, עשבי תיבול, יין אדום ורסק עגבניות ומבשלים כמה דקות.
- מחזירים את נתח הבשר לסיר ומכסים בציר בקר
- מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים
- מוצאים את נתח הבשר ומקררים
- מצמצמים את הרוטב עד שמסמיך
- פורסים את הבשר ומניחים בתבנית
- מכסים ברוטב ומחממים בתנור

הכנסת האספרגוס:

- מנקים את האספרגוס
- חולטים שלושים שניות בציר ירקות עשיר ומעבירים מיד לכלי עם קוביות קרח
- מקפיצים במחבת טפלון עם מעט שמן זית איכותי, מלח אטלנטי, פלפל גרוס טרי ומגישים עם הבקר
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.