סיגרים מרוקאים

 
 
עודכן 08:36 19/10/2009
אוכל נענע 10

מתכון לסיגרים מרוקאים במילוי בשר בקר וכבש, להגשה עם טחינה איכותית, באדיבות מסעדת "אגאדיר"

 
 
 
 
 

המתכון ל- 10 סיגרים:

החומרים:
400 גר' בשר בקר טחון
150 גר' בשר כבש טחון
1/3 כוס שמן זית
150 גר' בצל קצוץ
2 כפות צנוברים
10 עלי סיגר (ניתן לקנות קפוא בכל סופרמרקט)
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית צ'ילי גרוס
קורט קינמון
2 קורט של פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/4 כפית פפריקה חריפה

אופן הכנה:
- מערבבים את כל התבלינים יחד
- מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל על להבה נמוכה עד שהוא מזהיב קלות
- מגבירים את האש, וכשהמחבת חמה מאד, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד כך שיתקבלו פירורים
- כשהבשר אפור כמעט כולו, מוסיפים את הצנוברים ואת התבלינים, מערבבים יחד כדקה וטועמים
- מתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי
- מעבירים את התערובת למסננת לקירור מוחלט
- לגלגול מניחים עלה סיגר על משטח עבודה ומניחים ועורמים במרכזו מהתערובת (75 גר')
- מגלגלים את השולים הקרובים אלינו כך שיווצר גליל שבתוכו הבשר, מהדקים מעט את הגליל סביב הבשר. במצב כזה חצי מעלה הסיגר מגולגל סביב הבשר והחצי השני שטוח על המשטח
- מקלפים את השולים שמימין ומשמאל, כך שהגליל שיצרנו יהיה סגור גם מצדדיו
- מגלגלים את הגליל המקופל שהתקבל עד לסוף עלה הסיגר
- ניתן להדביק את הקצה בעזרת תערובת של קמח ומים
- מאחסנים במקרר
- לפני ההגשה מטגנים את הסיגר בשמן עמוק חם ומוציאים לנייר סופג
- מגישים עם טחינה איכותית

לוח המרת מידות ומשקל >>
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.