שבקייה

 
 
עודכן 06:41 21/10/2009
אהרוני, ערוץ 10

הקינוח האגדי שכבש את המטבח המרוקאי - שבקייה מתוקה ופריכה מנוקדת בשומשום

 
 
 
 
 
חומרים:
600 גרם קמח
200 גרם מחמאה או מרגרינה מומסת
1 כוס מים רותחים
תמצית וניל
שמן לטיגון

- לשים את כל החומרים יחד, עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים למנוחה של רבע שעה

אופן ההכנה:
- מרדדים את הבצק דק דק
- מגלגלים לגליל וחותכים לפרוסות של 6-7 ס"מ
- שוב מרדדים לבצק דק וחותכים לגודל של מלבנים 10X15 (בערך)
- יוצרים חתכים בתוך המלבן וקושרים
- מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב

ציפוי:
1 ק"ג סוכר
1 כוס מים
מיץ מ-2 לימונים
תמצית ורדים
מעט שומשום לציפוי

- מרתיחים את כל החומרים עד לקבלת סירופ סמיך
- טובלים את השבקיה בסירופ ומפזרים מעל שומשום קלוי

לוח המרת מידות ומשקל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.