מח טלה עם לימונים

 
 
עודכן 07:31 26/10/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני וחיים טיבי מכינים מח טלה קר עם זיתים, שום קישואים ועגבניות

 
 
 
 
 
מצרכים:
2 מוחות טלה (להחזיק במי קרח עד לבישול)
נוזל בישול של המוח
4 גרגירי פלפל אנגלי
2 גזרים קלופים
1 שורש פיטרוזיליה
1 שורש סלרי
1 בצל לבן
1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד)
1 כף חומץ
מים

הכנה של מח הטלה:
- שמים בסיר את כל הירקות והתבלינים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה למצב בעבוע קל
- מכניסים את המוחות לחצי שעה ומכבים את הלהבה
- מוציאים את המוחות מיד למי קרח לעצירת הבישול
- לאחר הקירור מניחים בזהירות על מגבת ליבוש המוחות

משרה להחזקת מח הטלה עד להגשה:
כוס שמן זית
כוס שמן קנולה
4 שיני שום חצויות
עלי דפנה
ענף רוזמרין
ענף טימין
גזר חתוך לפרוסות
פלפל שחור שלם
מעט פלפל ארבע עונות
כף חומץ

הכנת המנה:
מוח טלה
עגבנייה (החלק הבשרי בלבד)
פילטים של לימון
פלפל חריף אדום כבוש
זרעי כוסברה כתושים
שן שום פרוסה דק מאד
כפית חומץ שרי
שמן זית
קישוא בלדי (החלק החיצוני בלבד)
זיתים מקומטים מגולענים
עלי כוסברה

אופן הכנה והגשה:
- פורסים את המוח ומתבלים במלח ופלפל לבן גרוס
- מסדרים בצלחת את העגבנייה, הלימון, הזיתים, עלי הכוסברה, השום והקישוא
- מתבלים במלח, פלפל לבן גרוס וזרעי כוסברה מעוכים
- מערבבים בקערה שמן זית וחומץ שרי ומתבלים את המוח

לוח המרת מידות ומשקל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.