מטורקיה באהבה

 
מרכז הכובד במקום
מרכז הכובד במקום צילום: יח``צ
 
עודכן 11:04 26/10/2009
ורדי

למרות מערכת היחסים המעורערת עם הטורקים, מסעדת איסקנדר בצפון הארץ מוכיחה שהספקנו ללמוד מהם כמה דברים טובים

 
 
 
 
 
לא לעיתים קרובות מתגבשים יחדיו כל האלמנטים לכדי חוויה מרנינה אחת של מזג אוויר טוב, חברים שכיף לך להיות איתם, מיקום פסטורלי ו...בשר משובח. זה קרה לי כששמתי פעמי לנצרת-עילית, שם גר חבר ילדות שלי בשם יוגי (השם המלא שמור במערכת). קיוויתי לא לאכזב כשהזמנתי אותו להצטרף אלי ל"איסקנדר" לארוחה של שבת בצהריים. "אנחנו הולכים לאכול בשר" אמרתי בידיעה שאני לא מחדש לו כלום - אצל יוגי כל שבת זה בשר על האש ואם יש מומחה שעל דעתו אני סומך זה הוא.
 

באים בשביל הנוף נשארים בשביל האוכל

לאכול תורכי ולנוח
לאכול תורכי ולנוח צילום: יח"צ

בצמת מחניים לקחנו שמאלה ועם שילוט ידידותי וצפוניים מסבירי פנים (אלו הגרים בצפונה של הארץ) הצלחנו להגיע למסעדה. מסעדת בשרים עם ניחוחות טורקיים, שוכנת במבנה גדול בעל שתי קומות, כשבקומת הקרקע תופס את מקומו המכובד טבון ענק שמשרה עליך כבר בכניסה ניחוחות משכרים של מאפים. התיישבנו סביב שולחן קטן בחלל גדול בנוי עץ עם אווירה כפרית, כשבחוץ הנוף הפסטורלי של הירדן נשקף מולינו. רק בשביל זה כבר היה כדאי להגיע.

מישהו עשה שיעורי בית

"עכשיו אנחנו מוכנים" הצהרנו למלצרית, שלא התרגשה מאיתנו במיוחד ובאדיבותה, תוך זמן קצר יחסית, הופיעו בשולחן מבחר מאפיי טבון על מגשי עץ אותנטיים ואיתם הופיע גם אלי, האחראי במקום, שהסביר בכמה מילים על כל מאפה ומאפה בהתלהבות של מישהו שאוהב את מה שהוא עושה. פידה חצילים, פידה איסקנדר(מומלץ), חצילים פיקנטיים ולחמא עג'ון פצצה. למרות היחס הקריר ששורר לאחרונה בינינו ובין הטורקים, באיסקנדר למדו מהם את הדברים הטובים. המאפים טריים וחמים היישר מהטבון, הריח משגע והטעם גן עדן. היזהרו לא להתפוצץ יתר על המידה לפני שהתותחים הכבדים מגיעים.

 

400 גר' שחיתות

פלטה עושים באהבה או לא עושים בכלל
פלטה עושים באהבה או לא עושים בכלל צילום: יח"צ

לאחר שנרגענו מעט מהמאפים הגיעו התותחים הכבדים, הבשרים. כשיוגי שם את הביס הראשון בסטייק האנטריקוט המיושן (350 גר') פניו התעוותו ופרצופו החל מחייך חיוך של ילד שקיבל צעצוע. הסטייק היה פשוט אגדה, הבשר היה רך וטעים ומידת העשייה הייתה מדויקת להפליא. כשהגיע המיקס גריל על פלטה יצוקה ורותחת, למדנו גם להכיר את הקבבים האוריינטליים של איסקנדר שהיו תאווה לחיך, פשוט טעים בטירוף, אין מילים לתאר את העונג הזה. אם אתם במוד הרומנטי, המנה בהחלט מתאימה לזוג. יוגי התעקש שאכתוב, שלמרות שחלקנו פלטה, עשינו את זה כאקט מצ'ואיסטי מובהק. הוא כמובן לא יודע שכתבתי קודם שקיבלנו הכוונה איך להגיע למקום.

לאלו שלא זקוקים לוויזה כדי להגיע לצפון

אכן מדובר בפינת חמד בין גליל לגולן עם נוף קסום, אוכל טרי וטעים ובשר משובח, שללא ספק עשוי באהבה רבה. במקום קומת גג פתוחה לנוף וקומת מרתף שמתאימות לאירועים, מסיבות רווקים ואפילו חתונות. המחירים סבירים בהחלט ומתאימים לכל כיס וישנו גם מנחת מסוקים בקרבת מקום, כך שאם בא לכם להתפנק לצהריים בצפון, רק תודיעו, ויבואו להנחית אתכם ולהסיע אתכם למסעדה. יוגי ואנוכי התקשינו לזוז, עלינו על הרכב (המסוק במוסך) והלכנו לדוג בירדן.

 
 

בדירוג שלנו: חמישה כוכבים מתוך חמישה

עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.