עוף בתנור

 
עוף דה רקורד
עוף דה רקורד צילום: מיכל
 
עודכן 11:17 27/10/2009
מיכל

מי לא אוהב עוף בתנור עם תפוחי אדמה? מיכל שולחת לנו את הגירסה שלה למאכל הלאומי של ארוחת שישי

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים כמו צ'יפס.
1 בצל גדול חתוך לשמיניות
5 חלקי עוף שונים (אפשר יותר או פחות תלוי )
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות מרק עוף (מרכיבים טבעיים בלבד)
חצי כפית כמון
חצי כף גריל עוף
6 שיניי שום טריות או שום כתוש
1 כף חרדל
רבע כוס שמן קנולה
3 וחצי כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

- מניחים נייר כסף על גבי תבנית אפייה ונייר אפייה מעליו (למנוע את הדבקות האוכל לתבנית)
- שמים את תפוחי האדמה, הבצל וחלקי העוף בקערה. את התבלינים ושאר המרכיבים, חוץ מהמים הרותחים, יש לשים בקערה עמוקה.
- את המים הרותחים יש להוסיף בהדרגה לקערת התבלינים ולערבב היטב
- לאחר העירבוב, יש להוסיף את שאר המים ולשפוך לקערה של העוף ותפוחי האדמה. רצוי להשרות מספר שעות ואף לילה קודם לפני הכנסה לתנור, אך לא חובה.
- שמים בתנור על חום גבוה (250 מעלות) למשך שעה וחצי עד שעתיים (תלוי בעוצמת התנור). מדי פעם יש להפוך את חלקי העוף. אם העוף מוכן ותפוחי האדמה עדיין לא שזופים מספיק, אפשר להוציא את חלקי העוף, להנמיך קצת את החום ל- 190 מעלות עד שרואים שתפוחי האדמה שזופים יפה.

מיכל מספרת: "זה מתכון מבית אמא שלי. כל יום שישי היינו מחכים לעוף הזה. והיום המשפחה שלי שמונה את בעלי היקר ושלושת ילדיי המקסימים, כולם גם יחד טורפים את המנה הטעימה הזאת ומלקקים את האצבעות. ב ת י א ב ו ן".

 
עוד כתבות במדור תחרות המתכונים - שלב העיקריות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.