תבשיל בשר עם חצילים

 
 
עודכן 11:17 27/10/2009
כרמלה יחזקאל

כרמלה יחזקאל שולחת לנו את האינגריי, מתכון עירקי לתבשיל בשר עם חצילים. אפשר כמעט ליהנות מהניחוחות

 
 
 
 
 

חומרים:

3/4 ק"ג בשר בקר (שריר הזרוע), חתוך לגודל 5 סמ"ר
3 חצילים יפים וגדולים עם הקליפה, רחוצים ופרוסים לאורך בעובי 1 ס"מ (לפרוס ולהמליח בנדיבות ולחכות כשעה)
6 עגבניות חממה עגולות ויפות חתוכות ל-2 לרוחבן
3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות בעובי של חצי ס"מ
1 בצל חתוך לחתיכות קטנות
2 עגבניות גדולות אדומות קלופות וחתוכות כמו לסלט
12 שיני שום קלופות ופרוסות דק
2 כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן קנולה
חצי פלפל ירוק חריף חתוך לחתיכות קטנות
2 כפיות שטוחות של אבקת פלפל שחור
3 כפיות אבקת קארי הודי לבישול
2 כפיות אבקת מרק (אפשר גם לוותר)
4 לימונים חמוצים סחוטים
1 כוס סוכר

אופן הכנה:

- מבשלים את חתיכות הבשר כאשר הן מכוסות מים כשעה וחצי
- מסננים ושומרים את המרק (אני מבשלת בסיר לחץ כדי לחסוך זמן)
- שוטפים היטב את החצילים המומלחים, סוחטים, מייבשים, מטגנים קלות ומניחים על נייר סופג
- מטגנים מעט את טבעות הבצל ומניחים על נייר סופג
- מטגנים את חצאי העגבניות משני צידיהן ומניחים בצלחת
- חותכים את הבצל דק דק, מטגנים ומוסיפים את ריבועי העגבניות הקלופות
- מוסיפים את כל התבלינים ומיץ הלימון
- מוסיפים למחבת את מרק הבשר
- לוקחים תבנית פורצלן או זכוכית (עמידה לחום בתנור) בגודל 30 עד 40 ס"מ ובעומק של כ -8 ס"מ ומסדרים עליה חצי מטבעות הבצל, חצי מכמות פרוסות החצילים המטוגנות ומעליהן את חתיכות הבשר המבושל
- מעל הבשר מסדרים את שאר החצילים ומעל החצילים מפזרים את שאר טבעות הבצל
- יוצקים ממרק הבשר עם התבלינים על הכלי עד לכיסוי החצילים (לא יותר מדי נוזלים) ומסדרים למעלה את פרוסות העגבניות המטוגנות
- שמים בתנור כחצי שעה בחום של 160 מעלות צלסיוס. מוציאים ומפזרים סוכר בהתאם לטעם האישי של כל אחד. להגיש את התבשיל עם אורז לבן. ב ת י א ב ו ן!

 
עוד כתבות במדור תחרות המתכונים - שלב העיקריות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.