רוצים לזכות בכרטיס טיסה להונגריה?

 
מנופיה של הונגריה
מנופיה של הונגריה צילום: עופר ורדי
 
עודכן 13:02 08/11/2009
אוכל נענע 10

תחרות הבישול ההונגרי "גולשים בגולאש" יוצאת לדרך. שלחו לנו תמונה/וידאו שלכם מבשלים מתכון מתוך הספר "גולאש לגולש" וצרפו סיפור אישי ונוסטלגי, מדוע בחרתם לבשל דווקא את המתכון הזה ואולי תזכו לאכול אותו בהונגריה

 
 
 
 
 

אם אתם אוהבים אוכל הונגרי, אך יותר מזה, נהנים מחווית הבישול ההונגרית, זו שממלאה את המטבח בניחוחות מענגים, עזבו הכל והצטרפו לתחרות "גולשים בגולאש", התחרות שעשויה להטיס אתכם הישר למולדת הדובוש, הז'רבו והפלצ'ינטה.

כיצד זוכים?

כל מה שעליכם לעשות הוא לשלוח לנו תמונה או וידאו שלכם מבשלים מתכון מתוך הספר "גולאש לגולש" ולצרף את סיפורכם האישי, מדוע בחרתם להכין דווקא את המתכון הספציפי הזה (על הסיפור להכיל עד 300 מילה). לאחר שהתענגתם על נוסטלגיה מבית אמא, שכנה או חברה רחוקה, ושלחתם לנו תמונה/וידאו וסיפור, ייבחרו ע"י צוות הערוץ הסיפורים הטובים ביותר שהצליחו לרגש ולגעת בלב ההונגרי שלנו. הנבחרת המובילה תוצג כאן בערוץ האוכל ותעמוד לבחירת הגולשים. הסיפור שיזכה את בעליו במספר הקולות הרב ביותר, יקטוף את הפרס הראשון - טיסה להונגריה, מתנת חברת "איסתא".



*על המייל להכיל תמונה/ וידאו + סיפור אישי, בתוספת פרטים אישיים: שם ושם משפחה, כתובת מייל וטלפון ליצירת קשר.

 

בואו להכיר את הספר "גולאש לגולש"

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים ובבֵּיְגְלִי פרג
אלוהים נמצא בפרטים הקטנים ובבֵּיְגְלִי פרג צילום: מתוך הספר

עופר ורדי, עיתונאי ואיש של אוכל, גדל על המאכלים ההונגריים של סבתו האהובה. רק כשהלכה לעולמה הבין שיחד עם סבתא ננה נעלם לתמיד גם ניחוח המעדנים שלה. על השולחן במרפסת מצא את מחברת המתכונים המשומשת, זו שבעזרתה רקחה את מטעמיה, כמו שרק סבתות יודעות. הדפים המצהיבים היו עדיין מעוטרים בהערות שרשמה בכתב ידה: חמש ביצים במקום שמונה, היא כתבה ליד המרשם לעוגת השוקולד.

“מצויד בירושה הקולינרית שהותירה אחריה ננה ובזיכרונות רבים, יצאתי למסע: לנסות לשחזר את הטעם האהוב של פעם”, כותב עופר ורדי. “שנה של מגורים בבודפשט הבירה עשתה גם היא את שלה וקירבה אותי עוד יותר לאחד המטבחים הטובים בעולם, אם לא לטוב שבהם”.

גלגולו של גולאש

באמצע 2006 התפרסם לראשונה “גולאש לגולש” – טור שבועי שכתב ורדי על סודות המטבח ההונגרי – בתחילה באתר המגזין הגסטרונומי “על השולחן” ובהמשך באתר Ynet. הטור זכה להצלחה גדולה. אלפי קוראים מכל רחבי העולם גלשו אל המדור מדי יום, ולאור הביקוש התבשל הטור לספר.

הספר הזה מוקדש באהבה לכל אלה שמתגעגעים גם הם לרָקוֹט קְרוּמְפְּלִי, לפַּפְּרִיקָאש צִ’ירְקֵה ולגוֹמְבּוֹצים ובכלל – לאוכל של סבתא, ולא משנה מאיזו עדה.

* שליחת החומרים (וידאו, סטילס והחומרים הכתובים) מהווה אישור מצד השולחים כי מערכת nana10 יכולה לעשות שימוש עכשווי או עתידי בחומרים, ובכל אמצעי מדיה אחרים.

קבלו טעימה מתוך הספר:

בֵּיְגְלִי פרג ואגוזים מתוך הספר "גולאש בגולש"
כופתאות גבינה הונגריות העונות לשם, גומבוץ

 
עוד כתבות במדור גולשים בגולאש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ