ביצים בשלג

 
 
עודכן 06:33 29/10/2009
אהרוני, ערוץ 10

חלקכם מכירים אותו מהמטבח ההונגרי, שם הוא נקרא "חלב ציפורים". כאן תמצאו אותו בגרסה המשודרגת של אהרוני עם רוטב וניל ושקדים קלויים

 
 
 
 
 
מצרכים לרוטב וניל:
5 חלמונים
4\3 כוס סוכר
2\1 2 כוסות חלב
2 מקלות וניל חצויות

לקצף:
5 חלבונים
כוס סוכר
כפית פרחי לבנדר מעוכים
כפית תמצית וניל

עוד צריך:
שקדים פרוסים קלויים
קראמל מחצי כוס סוכר

אופן הכנה:
- מקציפים את החלבונים תוך הוספת הסוכר בזרם דק עד לקבלת קצף יציב
- מערבבים פנימה את הוניל והלבנדר. שמים את הקצף בסיר רחב
- מרתיחים מים בסיר
- לוקחים כף גדושה מהתערובת ומגליצ'ים לסיר. מבשלים 3 דקות מכל צד
- מכינים את הרוטב: טורפים את החלמונים עם הסוכר ומבשלים את החלב עם הוניל
- יוצקים את החלב החם אל החלמונים וטורפים. מבשלים על להבה בינונית עד להסמכה. מסננים ומקררים
- יוצקים את הרוטב לצלחת רחבה עמוקה
- הופכים עליה את ה"קצף המבושל" יוצקים מעל קראמל, מפזרים את השקדים ומגישים

לוח המרת מידות ומשקל
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.