מרק אפונה

 
מתכון לחורף מוצלח במיוחד
מתכון לחורף מוצלח במיוחד צילום: יח``צ
 
עודכן 08:36 02/11/2009
אוכל נענע 10

זה כמעט הכרחי שתקומו עכשיו מן הפוך החמים ותכינו מרק אפונה סמיך, מהביל וחורפי שיחמם לכם את הלב, באדיבות מסעדת הבריאות bariba

 
 
 
 
 

רכיבים ל- 4 מנות:

1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות גס
3 כוסות אפונה ירוקה
1 ליטר ציר ירקות או מים
6 עלי בזיליקום
12 עלי נענע
4 כפות לבנה כבשים
מלח דק
פלפל לבן טחון
4 כפיות שמן זית לבישול ולקישוט

אופן ההכנה:

- מאדים את הבצל בסיר גדול עם כפית שמן זית. כשהבצל הופך שקוף, מוסיפים את השום ומבשלים כדקה, מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האפונה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות ולאחר מכן מוסיפים את עלי הבזיליקום והנענע ומבשלים עוד כדקה.
- מורידים את הסיר מהאש וטוחנים את תכולתו בבלנדר, מתבלים במלח ופלפל לבן ואם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד ציר ירקות חם.
מוזגים את המרק לקערות הגשה, מקשטים כל קערה בכף אחת של לבנה ומזלפים שמן זית מעל.

עוד מרקים במדור >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.