החיים בתוך רול

 
לעיניכם בלבד
לעיניכם בלבד צילום: יח``צ
 
עודכן 12:17 04/11/2009

ככל שמפלס האלכוהול ירד, כך כמות הסושי עלתה ועלתה. שחר אברמוביץ יצא ל"סושיה" לבדוק, האם יוכל לעמוד במשימה ולאכול כל דבר שפעם ידע לשחות

 
 
 
 
 

 

לקחתי על עצמי את המשימה "הקשה" לבדוק את הסניף החדש של הסושיה ברחוב רוטשילד בתל אביב. אני אמנם חובב דגים, אבל מעדיף להאמין שהם שוחים בנחת בים ולא סובלים מאפתיה קשה כשהם מונחים על הצלחת. ולכן, נקראה למשימה א. (אות בדויה), חובבת מושבעת של בעלי הזימים. למרות שלא קיים מקום שהיא לא בחנה לעומק, הביקור בסושיה היה מבחינתה הגשמת חלום ולפי כותרת המדור, תוכלו להבין גם למה. החלטנו שכמות הסושי שנסקור תלויה רק במצב יכולת קיבולת הקיבה, התפריט פתוח והחיך רושם.

 

פותחים דווקא באלכוהול

 

התיישבנו ליד הבר הארוך שמהווה את מרכז המסעדה עם בקשה אחת - תפתיעו אותנו.המארחים היו אדיבים וכדי להנעים את זמננו, בזמן שאנחנו מחכים לרולים שיזרמו, נתנו לנו לבחון את כל אפשרויות השיכר היפניות הזמינות. מולנו הונחו בקבוקי בירה יפנית, קנקן צ'ויה אומה (שיכר שזיפים) וסאקה חם, וככל שמפלס האלכוהול ירד כמות הסושי גדלה וגדלה.

 

 
מפלס הצ'ויה אומה
מפלס הצ'ויה אומה צילום : שחר אברמוביץ
 

מנות הפתיחה

סלט וואקמה
סלט וואקמה צילום: שחר אברמוביץ

 

ניסינו את כל האפשרויות, אבל אין ספק שהצ'ויה אומה לוקחת בגדול, כמובן בתנאי שאתם אוהבים שזיפים. הטעם הזכיר קצת מיץ ילדים, אבל בהחלט עשה את העבודה. מי שלא רוצה סושי, נמצא מעט בבעיה - רוב מנות הפתיחה די קטנות ואין מנה (נודלס לדוגמא) שאפשר ממש לשבוע ממנה.

רוב מנות הפתיחה טובות מאוד.  מרק המיסו (שמגוש בגרסה צמחונית ולא על בסיס ציר דגים) היה חימום טוב לחורף וכך גם הסְפָאגוֹס - גבעולי אספרגוס עטופים בסלמון צרוב. תהינו למה טָטָאקי הטונה הצרובה הוגשה קרה, אבל עדיין היתה טעימה.

 

בגזרת הסלטים סלט הסושיה משובח והוא שילוב של ירקות טריים, אטריות סומן דקות ובוטנים שמתגלגלים ביחד בהרמוניה על הלשון. מצד שני, בתור מי שבאמת חובב אצות, סלט הווקאמה היה פשוט רע, ולטעמנו היה הנפילה הגדולה של הערב.

 

ונעבור למנה העיקרית - הסושי

 הסושיה מתאימה גם לאוהבי הסושי וגם לאלה שעדיין קצת חוששים מגילוי נטיות כאלו ואחרות. אחרי מנות הפתיחה התחילו להגיע רולים, רולים ועוד קצת רולים מכל מיני סוגים. ובגלל המבחר האין סופי שלהם, ניסינו לעשות לכם קצת סדר מה שווה לדעתנו.

באופן כללי, רמת הסושי גבוהה והם עשויים היטב.

 

 דגים דגים דגים

 

Kappa wrap .2 - רול טוב מאוד.  שעטוף במה שנראה קצת כמו פלטיק ירוק, אך מסתבר שהוא קליפה דקה של מלפפון. קצת קשה ללעיסה.

 

3. Smoked wrap - סלמון מעושן עטוף, בשילוב של טמגו (חביתה יפנית) ואבוקדו

 

4. סלמון מעופף - אכן גרם ל-א. כמעט לעוף מהכסא. שילוב משובח בין סלמון מעושן לסלמון טרי. לא היינו נותנים למנה הזו את התואר מנת השף, אבל בהחלט מדובר ברול מצוין

 
הרולים מתחילים להאסף
הרולים מתחילים להאסף צילום : שחר אברמובי.
 
 

צמחוני

5. אורה בטטה wrap  -  אחד הרולים הצמחוניים הטובים שאכלנו. שילוב נהדר בין בטטה בטמפורה לאספרגוס ופטריית שיטקה. הכל עטוף בפיסת בטטה נימוחה. הבעיה עם הרולים האלה שהם כל כך גדולים, שאני אף פעם לא מבין איך אנשים עם פה רגיל מסוגלים להתמודד איתם. ותסלח לי גברת ג'ולי.

 

6. צ'יזוּ-מיימוּ - הפתעה בהמשך הכתבה

 

7. פוטו בטטה טמפורה - רול סטנדרטי שהזכיר לי שחשוב שהטמפורה לא תהיה שמנונית יותר מדי. רול סביר.

 

 

 

אזהרה חריפה

חריף חריף
חריף חריף צילום: שחר אברמוביץ

 

1. ספייסי טונה -  א. אוהבת פיקנטי, וספייסי טונה זה רול שבעקרון היא שמחה לאכול בכל יום. אבל כאן היא גילתה את מסתורי הטוגארשי. הרול היה מצופה בתערובת תבלינים חריפה במיוחד, שחוץ מתחושת בעירה קשה, לא השאירה יותר מדי טעם.

 

ניסינו גם שני קונוסים - קונוס סמוראי עם רוטב צילי חריף וקונוס טרילוגיה - שהיה מלא בטוגרשי . מילה שכבר למדנו שמשמעותה בעברית תיקנית היא אש, אש מדורה.

 

לשונאי האצות

8. הרול הלבן (בלי האצה) עטוף בחביתה - רעיון מצוין לאנשים שמפחדים מאצות. הסוד הקטן שלהם הוא רוטב הטריאקי שזולף על החביתה ומקפיץ את הרול בכמה רמות.

 
רול אחרון בהחלט
רול אחרון בהחלט צילום : שחר אברמוביץ
 

רק בישראל

 

התמחור הוגן ומשתלם, יש מבחר רחב מאוד של מנות ובעיקר נותן אפשרויות למי שקצת מתקשה עם סושי. יש סלמון צלוי או מעושן למי שלא אוהב את הדג חי. יש סושי ללא אצה, אבל אין ספק שהשיא הם הרולים הישראלים: קונוס פרגית ים תיכוני עם רוטב טחינה ירוקה, שמזכיר יותר לאפה שאפשר לקנות בשווארמה הקרובה למקום מגוריכם. והצ'יזוּ-מיימוּ - רול צמחוני עם גבינה צהובה, מלפפון ועגבניה, שרק מחכה שנגיד שנלקח מפרסומת לתנובה.

 

בעין אחרת

והנה קריצה למקום אחר. חברינו למערכת עינת חורשי ודורון פישלר מטיילים עכשיו ביפן. ככה זה נראה שם דווקא מהצד של הסושי!

 

 



הסושיה, רוטשילד 45. לקבלת מידע על הסושייה וסניפי הרשת >>
 

בדירוג שלנו: ארבעה כובעי שף וחצי מתוך חמישה

עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.