צ'ורוס ברזילאי

 
טבילת אש
טבילת אש צילום: יח``צ
 
עודכן 09:27 04/11/2009
אוכל נענע 10

קינוח דרום אמריקאי שעשה עלייה לקראת חג החנוכה ומשמש מקבילה אקזוטית לסופגניות. והפעם במילוי וטבילה של שוקולד לבן ומריר, באדיבות רשת "פאפאגאיו"

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 10 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

250 גרם מים (כוס ורבע)


100 גרם מים (חצי כוס)


50 גרם סוכר (רבע כוס)


קורט מלח


1/2 כפית תמצית וניל מאיכות טובה


175 גרם קמח (כוס ושלושת רבעי)


3 גרם אבקת אפייה


3 ביצים


שמן לטיגון


 

למילוי/טבילה הצ'ורוס:
200 שוקולד מריר


400 שמנת מתוקה


200 שוקולד לבן


400 שמנת מתוקה


 

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את המים, השמן, הסוכר, המלח ותמצית הוניל.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ, עד להטעמת הקמח בנוזלים.
  • מורידים מהאש, מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים ומוסיפים ביצים בהדרגה.
  • מזלפים את הבצק דרך צנתר משונן על גבי מגש עם נייר אפייה.
  • מקפיאים, מסמנים בסכין במרווחים של 5 ס"מ ושוברים או לחלופין חותכים.
  • יש לשמור בהקפאה עד לטיגון. מטגנים עד להזהבה.

למילוי/רוטב:

  • לחמם שמנת עד לרתיחה ולשפוך על השוקולד, להמתין 4 דקות ולערבב.
  • לחמם שמנת שנייה ולשפוך על השוקולד הלבן ולערבב.
  • ניתן הוסיף כף מכל ליקר שאוהבים כמו טריפל סק וליקר שוקולד.
  • לקרר, למזוג לשק זילוף עם צנתר מתכת ולזלף בתוך הצ'ורוס המוכנים.

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.