עוגת גבינה אפויה

 
כמה טעים, ככה פשוט
כמה טעים, ככה פשוט צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 08:37 05/11/2009
אסנת אפרתי

מתכון נפלא ופשוט של עוגת גבינה אפויה, שלא נופלת בתנור. אפשר כבר להזמין את האורחים

 
 
 
 
 

חומרים לתבנית 26:

לבסיס בצק פריך:
100 גרם חמאה קרה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
קורט מלח
תמצית וניל
1 חלמון
150 גרם קמח
למלית:
750 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם סוכר
50 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
קמצוץ מלח
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית וניל
250 מ"ל חלב
5 ביצים מופרדות

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכניסים את החומרים למעבד מזון ובפולסים קצרים מעבדים רק עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- מרדדים את הבצק, מניחים בתבנית ומהדקים. מניחים על הבצק נייר אלומיניום ועליו קטניות (משקולת) ואופים 10 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים 5 דקות נוספות.
- מעלים את טמפרטורת התנור ל-250 מעלות.
- טורפים בקערה גבינה עם 1/4 כוס סוכר, קמח, קורנפלור, מלח, קליפת לימון, תמצית וניל, חלב וחלמונים.
- בקערה אחרת, מקציפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקצף יציב ומבריק. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס ואופים 10 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומורידים את חום התנור ל-170 מעלות. מעבירים סכין בין העוגה ודפנות העוגה. מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 30 דקות עד שהעוגה יציבה, לא רוטטת וקפיצית למגע (קיסם יבש).
- מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו משך שעה אחת.

לוח המרת מידות ומשקל >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.