חלה מתוקה לשבת

 
התפחה נכונה זה כל הסוד
התפחה נכונה זה כל הסוד צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 06:47 06/11/2009
הנס ברטלה, על השולחן

מתכון לחלה מתוקה לשבת בתוספת מספר טיפים מוצלחים: איך ניתן להפוך את החלה לדיאטטית, כיצד מגוונים בבצק ואיך הופכים אותה לחלה פרווה?

 
 
 
 
 

כיצד ליצור את החלה המושלמת?

החלה קלה מאוד להכנה וניתן לאפות אותה בהצלחה גם בתנור ביתי. בעת הכנת החלה, חשוב לבצע תפיחה יסודית ואיטית על מנת להגיע למוצר קל ואוורירי. אם התפיחה לא הייתה מספקת הבצק עלול להתכווץ בעת האפייה. במקרים רבים החלה נראית שחומה ויפה מבחוץ, אך בלתי אפויה מבפנים.

איך בודקים אם החלה מוכנה?כדי לבדוק את דרגת המוכנות נוהגים להפוך את החלה ולהקיש על תחתיתה. התחתית אמורה להיות קשה והנקישה אמורה ליצור צליל מעט חלול.

האם ניתן לגוון עם הבצק? בצק החלה הבסיסי פתוח לגיוונים. אפשר להמיר את החמאה בשמן (בשיעור של כמחצת מכמות החמאה) כדי לקבל חלה פרווה. מצד שני, אפשר לאפות חלה עם חלב כדי שתהיה עשירה יותר בטעמה. אפשר להוסיף צימוקים או פירות מסוכרים לפני הלישה האחרונה.

כיצד להפוך את החלה לדלת שומן? מי שמעוניין בחלה דיאטטית וגם זולה יותר, יכול להקטין את שיעור השומן והביצים, אבל יש לזכור כי חלה כזאת תתייבש מהר מאוד. גם משך התפיחה והאפייה יהיו קצרים יותר. גם בחלה היבשה אפשר לעשות שימוש - יוצאים ממנה טוסטים נהדרים.

האם יש דרך נכונה לקלוע את החלה? צורת הקליעה של החלה היא עניין של מסורת, טעם אישי וכמובן מיומנות. הקליעה צריכה להיות אחידה, אך די רופפת כדי שהלחם לא יתכווץ בעת התפיחה והאפייה. מריחת החלה בביצה היא שמעניקה לה את המראה היפה והמבריק.

רצוי לבצע שלוש מריחות:
הראשונה לאחר הקליעה. השנייה- בעת התפיחה, ואחר כך, כאשר המריחה השנייה התייבשה לגמרי ולפני שמכניסים את החלה לתנור- מורחים בביצה בפעם השלישית והאחרונה

 

חומרים ל - 4 חלות:

2 ק"ג קמח
175 גרם סוכר
4 ביצים
80 גרם שמרים טריים
20 גרם מלח
175 גרם חמאה רכה או 90 גרם שמן
700-750 גרם מים או חלב - פושרים
ביצים טרופות למריחה

אופן הכנה:

1 . ממיסים את השמרים במעט מים פושרים, ומוסיפים אותם לקמח, סוכר, מלח ביצים ויתרת הנוזלים (להיזהר שהשמרים לא יפגעו מהביצים והמלח).
2 .לשים בצק כ- 5 דקות, מוסיפים את החמאה או השומן ולשים שוב כ- 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה. מכסים את הבצק ומתפיחים כ- 20 דקות. לשים ומתפיחים שוב את הבצק כ- 5 דקות מחלקים לגושים במשקל 800 גרם כל אחד. מגלגלים לכדור חלק, מכסים ונותנים מנוחה של 20 דקות.
3 . מחלקים כל גוש ל- 4, 6 או 8 חלקים- תלוי באופן הקליעה. כל חלק מגלגלים בצורת נקניק שאורכו 25-30 ס"מ וקולעים צמה. מורחים יפה בביצה, מתפיחים 30 דקות בחום של 50 מעלות. במהלך התפיחה מורחים פעם נוספת בביצה טרופה.
4 .לפני האפייה מורחים שוב בביצה, מפזרים שומשום או פרג ואופים בחום של 200 מעלות כ- 35-40 דקות. מצננים.
הערה: אם משתמשים בשמן במקום חמאה יש להקטין מעט משיעור הנוזלים (החלב או המים).

לוח המרת מידות ומשקל>>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.