סלמון עם תבשיל עדשים

 
 
עודכן 08:48 08/11/2009
אוכל נענע 10

נתח סלמון טרי עם עשבי תיבול על מצע של תבשיל עדשים עם זיתי קלמטה, שום, פטרוזיליה ועגבניות. באדיבות השף צ'רלי פדידה ל-Oleave Life, שרתון תל אביב

 
 
 
 
 

חומרים ל-2 מנות:

2 נתכים של פילה סלמון 180 גרם כל אחד
4 פרוסות חלה מתוקה מגוררת בפומפייה
100 גרם עדשים שחורות מבושלים עד לריכוך (לא יותר מדי)
2 שיני שום כתושים
1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול קלוץ דק
1/4 כפית צי'לי חריף יבש גרוס
2 כפיות לימון כבוש קצוץ
מיץ לימון מלימון אחד
1/2 כוס שמן זית
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית כמון טחון

אופן הכנת תבשיל העדשים:

- מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית.
- מוסיפים את הבצל ולאחר דקה את השום. לאחר מכן את העגבניה ולאחר 2 דקות את העדשים. מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכמון.
- מוסיפים לימון כבוש, פטרוזיליה קצוצה וכף אחת של מיץ לימון ומערבבים היטב.
- בודקים את הטעמים ואם חסר משלימים.

אופן הכנת הדג:

- מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית וצורבים את פילה הסלמון מכל צידו. מניחים על מגש אפייה.
- מערבבים את פירורי החלה עם שמן זית, צ'ילי חריף, מלח ופלפל. מדביקים את התערובת על נתחי הסלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך אפייה של כ-5 דקות .
- שימו לב כי פירורי החלה לא ישרפו ויגיעה לדרגה הנכונה של פריכות וגוון זהוב.
- הניחו את תבשיל העדשים על גבי צלחת ומעליו פרשו את נתח הסלמון הפריך.

לוח המרת מידות ומשקל >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.