חציל ממולא באורז וקטניות

 
 
עודכן 09:04 10/11/2009
אוכל נענע 10

מתכון מופלא של חציל ממולא אורז, שעועית לבנה ואדומה, בתוספת ירקות, באדיבות "סוגת"

 
 
 
 
 

חומרים:

2 חצילים גדולים
מלח גס
שליש כוס שעועית לבנה, לאחר השרייה ללילה
שליש כוס שעועית אדומה, לאחר השרייה ללילה
חצי כוס אורז עגול מלא "סוגת"
שמן זית
2 עגבניות גדולות, קצוצות דק
2 כפיות רסק עגבניות
3 גזרים גדולים, מגוררים דק
1 בצל קצוץ
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

- חיתכו כל חציל ל- 3 חלקים לאורך. כל חלק צריך להיות בגובה של 4 סנטימטר. רוקנו את החצילים מתוכנם (השאירו "תחתית") והניחו בצלחת עם מעט מלח גס עליהם. שמנו את "גביעי" החצילים בשמן זית וחרצו בשוליים שלהם חריצים עם סכין.
- חממו תנור לחום של 200 מעלות. שימו את 6 גביעי החצילים בתבנית משומנת בשמן זית והכניסו אותם לתנור ל- 15 דקות. החצילים חייבים להיות רכים אך יציבים. הוציאו התבנית מהתנור, אך השאירו אותו על חום של 150 מעלות.
- בסיר גדול שימו את שני מיני השעועית וכסו היטב במים. הביאו לרתיחה ובשלו על אש בינונית עד התרככות מלאה. אם נותרו נוזלים סננו.
- בסיר קטן הניחו את האורז המלא ושטפו עם הרבה מים מהברז עד שהמים צלולים. הוסיפו לסיר מים עד כדי 2 סנטימטר מעל קו האורז. הביאו לרתיחה על אש גבוהה, הנמיכו האש לנמוכה ובשלו 10 דקות או עד התרככות האורז וספיגת כל הנוזלים.
- חממו במחבת גדולה שמן זית והוסיפו את הבצל, העגבניות, רסק העגבניות, שני שליש מהבצל הירוק והגזר. שטפו את הבשר והחצילים מהמלח וקצצו אותו. הוסיפו לתערובת המטוגנת במחבת.
ערבבו תוך טיגון והוסיפו את התבלינים. הוסיפו את השעועית והאורז והמשיכו לערבב. טעמו לראות אם יש צורך בהוספה של מלח או פלפל.
- מלאו את החצילים במלית במהודק, טפטפו כפית שמן זית על כל חציל והכניסו שוב לתנור לעוד 10 דקות. קשטו בבצל ירוק הנותר והגישו.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.