עכבר הכפר

 
רומנטיקה זו לא מילה גסה. אלגונקווין
רומנטיקה זו לא מילה גסה. אלגונקווין צילום: יח``צ
 
עודכן 11:49 11/11/2009
ורדי

יש דברים שקורים רק בעיר הגדולה ויש הגורסים כי הדברים הטובים באמת קורים דווקא במקומות שלא ציפית. מסעדת "אלגונקווין" במושב בניה, מוכיחה ופותחת דלת לעולם שלא הכרנו קודם

 
 
 
 
 

אם לא ראיתם את הסרט "החגיגה של באבט" (זוכה פרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר לשנת 1987) ואתם אוהבים אוכל, אז תעשו בדק בית ורוצו לשכור את הסרט הצרפתי הזה שכל כולו סובב סביב אירוח ואוכל של בחורה אחת שברירית בשם באבט בכפר נידח. הביקור ב"אלגונקווין" הזכיר לי את הסרט הזה, השפית והבעלים רלי שולמן, שחוטאת גם בציור ותמונותיה תלויות בחלל המסעדה, היא אישה מקסימה שמנהלת (ומבשלת) יחד עם בעלה צביקה את המסעדה שבביתם, הבנוי בארכיטקטורה קנדית, ייבוא של צביקה עוד מימיו כקבלן בקנדה.

 

החגיגה של רלי

המסעדה פשוטו כמשמעו נמצאת בסלון ביתם של שף רלי ובעלה צביקה, חלל לא גדול, מואר לאור נרות אינטימי, כמה שולחנות בודדים לזוגות ורביעיות (קיים חלל נוסף לקבוצות) ובערך בשמונה בערב, לילה לילה, החגיגה מתחילה. האורחים מגיעים לאחר שהזמינו מקום מראש, מלצר חביב במיוחד פותח את דלת הבית ומקבל את פניכם ואתם נהנים מהזכות לקבל הצצה בזווית העין ולראות את המטבח הביתי בפעולה. מוזיקה חרישית ולא מאיימת נשמעת ברקע והאווירה מזכירה משהו מחו"ל, אולי זה מושב בניה (הסתכלו במפה) ואולי זה הכל ביחד...חוויה!

החגיגה שלי

במקרה או שלא במקרה, זוגתי חגגה יום הולדת שלושים...ועוד כמה שנים (הנתון המדוייק שמור במערכת). החלל היה מלא זוגות ומשפחה אחת, ובסוף הארוחה (שעוד לא דיברנו בה, אבל זה כבר בא...) מלווים בקינוחים, יצאו מהמטבח המארחים, בעלי הבית, ועברו משולחן לשולחן. הנוער קורא לזה היום "התערבבו". השניים שאלו, ביררו אם היה טעים, אפילו ישבו, ככה זה כשאתה מארח בסלון הבית שלך. המבוגרים קוראים לזה"משפחה".

 

הסעודה, מקווה שלא האחרונה

פנים הבית- מסעדה
פנים הבית- מסעדה צילום: יח"צ

פתחנו בלחם הבית, טפאנד וחמאה. הלחם צפוף וטעים, רצוי שלא להתמלא ממנו בבקשה, זו רק ההתחלה. עוברים לסלט חסות פירות העונה, שקדים ורוטב הבית, בא בזמן, חצי חורפי ופותח את התיאבון. שרימפס בחמאה ושום עם עלי בייבי במחבת יצוקה רותחת היתה מנה מובילה בראשונות, גם הכבד ברווז עם בצל סגול ולבן, ענבים וריבת פירות יער מגיעה לקו הגמר בכבוד. כדי לעצור את המרוץ ולחדש את הטעם, גרניטה מופיעה בשולחן הפעם.

"לא להתבייש לדחוף את העצם לפה"

העיקריות במטבח הצרפתי שולטות ביד רמה, ממליץ בחום על אוסובוקו ביין וירקות שורש, הבשר רך ונמס בפה ומי שאוהב לשאוב שלא יתבייש לדחוף את העצם לפה ולהוציא את מח העצם השמיימי הזה ישירות. שוק אווז בדובדבנים, יין ותימין מנה נהדרת מתוקה קצת, בול לחובבי האווז. לחובבי הדגים, דניס בתבנית חרס עם מרווה חמאה ושום בהחלט טעים, רך, טרי ובריא ולמי שלא יכול בלי סטייק טוב יש גם נתח פילה עסיסי ורטוב בתוספת תשלום על הטוב.

כל אחד והז'רגון שלו

כשיוצאים לחגוג לאישה יום הולדת, כשמציעים לנערת חן חתונה, כשסבא הגיע לגיל שבעים וחמש, או במקרה הנדיר אפילו חגיגת יובל נישואים. ב"אלגונקווין" יש אווירה מתאימה לכל חגיגה, חגיגה לחיך, לאוכל, לגינונים, חגיגת היכרות, אנשים נחמדים, חגיגה אינטימית, רומנטית, שלווה, חגיגת אהבה, הנוער קורא לזה "חגיגה לפנים", אני מעדיף חגיגת החיים.

כמה המלצות לסיום

רוצו מהר, שמעתי שהמחירים עולים. בינתיים זה רק 155 שח' לארוחה שכוללת את הכל (לחם, סלט, ראשונה ועיקרית). אם נשאר לכם מקום לקינוח קחו את המרג עם הקרמל, אליפות העולם במתוק. וביין... קברנה סובניון גמלא 2003 הוא אדום מצוין לארוחה שכזו, תבדקו גם את הצ'יליינים הם מצוינים, ואל תתפלאו אם הקינוחים מגיעים בליווי זיקוקים, כי כולם חוגגים. אז מזל טוב לבנות זוגכם ולבני זוגכן ומזל טוב לבת זוגתי שלי ומזל טוב אחרון למסעדה... חמישה כובעים, מגיע לה!

"אלגונקווין", משק 21, מושב בניה. טל': טלפון: 08-9421044, 050-7306403.

 
 

בדירוג שלנו: חמישה כובעי שף מתוך חמישה

עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.