חומוס אסלי

 
עודכן 07:07 13/11/2009
אוכל נענע 10

שף דחול ספדי ממסעדת "דיאנא" משתף אותנו באחד מהסודות השמורים ביותר שלו, איך עושים חומוס ערבי, כמו שחומוס צריך להיות

 
 
 
 
 

חומרים:

לנגב, לנגב
לנגב, לנגב צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages

ק"ג חומוס בולגרי מושרה במים ללילה
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
אבקת אפייה
מלח

לקישוט:
צנובר קלוי
עלי פטרוזיליה או רשאד
פפריקה מתוקה.

לרוטב (תיתבילה):
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
2-3 שיניי שום כתושות
מעט מיץ לימון
שמן זית
מערבבים יחד את כל החומרים

אופן הכנה:

מעבירים את החומוס המושרה למסננת, שוטפים היטב ומעבירים לסיר בישול. מוסיפים כף אבקת אפייה, מבשלים שעה בערך על אש חזקה ומורידים את הקצף שנוצר. מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעתיים על אש נמוכה עד שהחומוס יבושל היטב. מורידים מהאש ומסננים 80% מכמות החומוס והיתר שומרים בצד לקישוט בסוף. מעבירים את החומוס למעבד מזון וטוחנים אותו, מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון ואת המלח ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים עד לקבלת הטעם הרצוי.

אופן הגשה:

שמים את החומוס בכלי הגשה, מוסיפים את גרגירי החומוס ששמרנו בצד ואת הרוטב לפי הטעם וזורים מעל את הצנוברים הקלויים, הפפריקה ועלי הפטרוזיליה. מגישים עם פיתה חמה וירקות טריים.

סיור אוכל בנצרת >>

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ