עוגת גבינת שמנת ופירורים

 
תענוג מושחת
תענוג מושחת צילום: סם לביא
 
עודכן 09:32 26/11/2009
שף בהפתעה, ערוץ 10

עוגת גבינה חלומית עשירה בשמנת וגרידת לימון עם תחתית בצק פריך ופירורים פריכים מעל

 
 
 
 
 

מצרכים לתחתית ולפירורים:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 חבילה (200 גרם) חמאה
2 כוסות (300 גרם) קמח
1 ביצה

לתערובת הגבינה:
60 גרם חלמון (3 חלמוני ביצה)
1 כוס + 2 כפות (125 גרם) אבקת סוכר
1/2 גרידת לימון
2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32%

אופן הכנה (לבצק ולפירורים):
1. שמים במעבד מזון עם גיטרה את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה, ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הקמח.
2. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ,עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 5 שעות.
3. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומכינים תחתית עגולה בקוטר 24 ס"מ. את שארית הבצק מרדדים על מגש נוסף עם נייר אפייה.
4. אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות במשך 15-17 דקות.

אופן הכנה (לתערובת הגבינה):
1. מקציפים את החלמונים עם האבקת סוכר לקצף תפוח. לאחר מכן מוסיפים את הלימון וגבינת השמנת ומערבבים.
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב ומקפלים פנימה את תערובת הגבינה.

בניית העוגה:
1. מניחים בתבנית קפיץ קוטר 26 ס"מ את תחתית הפריך.
2. יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית.
3. טוחנים במעבד מזון את שארית הבצק לפרורים.
4. מפזרים מעל הגבינה ומקפיאים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לסופלה שוקולד

מתכון לעוגיות אלפחורס

מתכון לטארט דובדבנים

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לאצבעות שוקולד

מתכון לעוגת טירמיסו

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.