מאפה בצל עם עגבניות וזיתים

 
 
עודכן 08:39 15/11/2009
אוכל נענע 10

מאפה בצל פרובנסיאלי עם עגבניות צלויות זיתים ואנשובי, שיפזר לכם ניחוחות מענגים במטבח, באדיבות השף מאיר דנון ל"שמן זית יוגב", פסטיבל "ראשית המסיק"

 
 
 
 
 

חומרים לארבעה סועדים:

1/2 חבילת בצק עלים חצויה לאורכה
1.5 ק"ג בצל
8 כפות שמן
כפית עלי טימין טריים
3 עגבניות תמר בשלות
10 זיתי קלמטה
קופסת אנשובי איכותית

אופן הכנה:

- מניחים את בצק העלים בתבנית על ניר אפייה, ואופים בתנור בחום 200 מעלות כ-15 דקות. כשהבצק תפוח ואפוי מוצאים אותו מהתנור מניחים מעליו ניר אפיה ומשטחים אותו באמצעות סיר או תבנית נוספת. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
- מקלפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות, בסיר רחב מניחים 6 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצק הפרוס ומעט מלח. מוסיפים את הטימין ומכסים בנייר כסף צמוד לבצל. מבשלים על אש נמוכה כשעה עד לקבלה של בצל רך מאד. מתקנים תיבול.
- פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מסדרים במגש עם נייר אפייה, מפזרים מעט מלח ומספר עלי טימין. מפזרים על העגבניות את שתי כפות שמן הזית שנותר וצולים בתנור חם כ-10 דקות. מצננים.
- מרכיבים את המאפה: מסדרים על הבצק האפוי שכבה יפה של בצל מבושל. מסדרים עליו את העגבניות הצלויות ואת הזיתים השחורים ללא החרצנים. מפזרים את האנשובי ומגישים חם או קר לצד סלט חסה.

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.