אדומים ולא מבשר

 
בריבה מוכיחה: גורמה לא חייב להכיל בשר
בריבה מוכיחה: גורמה לא חייב להכיל בשר צילום: יח``צ
 
עודכן 12:43 16/11/2009
שגיא ניר

מה קורה כשמכניסים נרקומנים של בשר וכדורגל למסעדת בריאות? אחרי הביקור ב-bariba, מסתבר שגם קרניבורים עלולים להחליף דת ולהתחיל לדבר על קינואה

 
 
 
 
 

שערוריה! במילה חדה, ברורה ונקיה הגדיר שותפי ג' את הקרם ברולה עם הבננות המקורמלות בו תחב את הכף, וסיכם באחת את החוויה המשותפת של הקרניבור והספורטאי החובב בממלכת האוכל הבריא. ואם פינטזתי אני, נרקומן של בשר אדום ומדמם, לפוצץ את הבועה הטרנדית של אוכלי הזרעונים והגרעינים, הרי שאחרי שהות של שעתיים מופלאות ב"בריבה" נשארתי עם בטן מלאה, אבל עם חיוך על הפנים. וזו כבר באמת שערוריה.

 

"חוויה קולינארית אפשרית גם ללא ריח של בשר חרוך"

דלעת על מצע קינואה
דלעת על מצע קינואה צילום: יח"צ

מסעדת "בריבה" - מטבח מודרני בריא בתל אביב, מצאה את מקומה באופן אירוני דווקא על שפך הירקון, למרגלות תחנת הכח רידינג. אלא שהערב הסתווי, על רקע המוסיקה הנעימה הבוקעת מחלל המסעדה המעוצב באופן חמים ונעים, סייע גם הוא בהפנמה שחוויה קולינרית אפשרית גם ללא ריח של בשר חרוך ומגוון של רטבים שמנוניים.

למנה ראשונה הוזמנה דלעת צלויה על תבשיל קינואה עם אגוזים, עשבים ויוגורט-נענע (36 ש"ח), ופלפל שושקה ממולא גבינת עזים על חצילים שרופים (29 ש"ח). פרוסות הדלעת היו נפלאות, הקינואה עשויה בדיוק רב, שהפך אותה מטרנד בריאותי עבש לתוספת כח עיקרית, כשהיוגורט הנהדר משלים מנה יוצאת מן הכלל.

מה שהופך גברים לעליזים

אבל ההפתעה הגדולה הראשונה של הערב הגיעה דווקא מהמנה השניה, הסטנדרטית לכאורה. פלפל שושקה וגבינת עזים הם שילוב בטוח ומוצלח בדרך כלל במנות צמחוניות-חלביות, אבל את הטוויסט שהקפיץ את טעם המנה סיפק ממרח החצילים השרופים. במבט ראשון, הפלא הזה נראה כמו עוד ממרח זיתים שחורים מקופסא, אבל האפקט הנפלא של החציל השרוף הפך את הצלחת לשדה קרב, ממנה יצאו שני גברים מחוייכים.

 

"הבטן אומרת די, אבל הפה מסרב להפסיק לאכול"

גורמה יכול להיות בריא וצמחוני
גורמה יכול להיות בריא וצמחוני צילום: יח"צ

למנה העיקרית התפשר הקרניבור שבחבורה על פילה קוד פריך בפרורי פטרוזיליה, שהוגש על ריזוטו בטטה, נענע ויוגורט (96 ש"ח). הדג היה נפלא, הריזוטו מוצלח, אבל החיבור עם הבטטה הפך את העסק למתקתק למדי – ודאי עבור מישהו שרוטב טבסקו הוא חברו הטוב ביותר. ג' המשיך עם הקו החצילי והלך על ריזוטו חצילים שרופים עם פלפל קלוי, גבינת פטה, מלפפונים וביצה עלומה (63 שקלים) ויצא מנצח. בניגוד לתוצאה המתוקה מדי שבחיבור בין הריזוטו לבטטה במנה הקודמת, החציל, ששדרג את הפלפל במנה הראשונה, הפך לכוכב הגדול של המנה העיקרית. הבטן אומרת די, הפה פשוט מסרב להפסיק לאכול.

אנלוגיות של מכורים לספורט

השעה היתה כבר כמעט 22:00, קולות בלייני המועדונים בנמל החלו לצוץ כמו אפרוחים עם שחר, אבל את השלווה הקוסמית שלנו הצליחה להפר רק המלצרית יסמין. אין ברירה, זמן הקינוח. כף מוס שוקולד מריר ועשיר (12 שקלים) שהזמין עבדכם הנאמן היתה ללכת על בטוח, בדיוק כמו כסף בבנק של מוני פנאן בשנות ה-90, אבל לשמרנות יש מחיר. ואת המחיר הזה הבנתי בדיוק כשראיתי את פניו של ג' כשטעם לראשונה מהבננות בקרם (36 ₪), אותן הזמין בצייתנות מופתית לאחר המלצתה של יסמין. אני הייתי המארח, הוא המנצח. ובשביל אדם תחרותי כמוני, זוהי כבר שערוריה של ממש.

בריבה חוגגת שלוש שנים ולרגל האירוע, מציע השף אורן לוקסנבורג ארוחת ערב עסקית בת 3 מנות הכוללת: מנה ראשונה, עיקרית, וקינוח ממגוון המנות הקיימות בתפריט ב-99 ₪ בלבד. המבצע יימשך בכל חודש נובמבר החל מהשעה 17:30 בערב.

"בריבה", בית דרך חיים, התערוכה 3, מתחם נמל תל אביב, תל אביב. טל: .03-6025026

 
 

בדירוג שלנו: חמישה כובעי שף מתוך חמישה

עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.