סופלה גבינה

 
אישי ישיר
אישי ישיר צילום: דן לב
 
עודכן 08:43 16/11/2009
יעל לנדסמן-סבריאגו, על השולחן

סופלה גבינה קליל עם סירופ קינמון, להגיש מיד בתום ההכנה ולקצור את התשבוחות

 
 
 
 
 

חומרים ל-3 כלי סופלה גדולים בנפח 240 מ"ל או 6 קטנים:

לסופלה:
200 גרם גבינה לאפייה 3%
100 גרם גבינת שמנת 3% (למשל סימפוניה)
2 כפות דבש
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 חלמונים
60 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
3 חלבונים בטמפ’ החדר
לסירופ קינמון:
1/2 כוס מים
1/4 כוס סירופ אגבה אורגני (או סוכר חום)
1/4 כוס סוכר חום
1 כוכב אניס
1 מקל קינמון (למיצוי טעם מכסימלי, רצוי לגרר מעט ממנו)
להגשה:
אבקת סוכר
מעט צנוברים קלויים וקצוצים גס

אופן הכנה:

- מכינים את הסירופ: מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה בסיר ומצמצמים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שמגיעים למרקם בסמיכות של סירופ מייפל. מצננים מחוץ למקרר (מוציאים את התבלינים).
- מכינים את הסופלה: מערבבים גבינות, דבש, קליפת לימון מגוררת, חלמונים, מחצית מהקורנפלור ומחצית מאבקת הסוכר בקערה לתערובת אחידה. מעבירים לחצי שעה למקרר (הקירור יסייע להתפחה).
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מקציפים חלבונים לקצף יציב אך לא יבש מדי. מקפלים פנימה את יתרת הקורנפלור ואבקת הסוכר.
- מקפלים 1/4 מקצף החלבונים לתערובת הגבינות עד להיטמעות. מקפלים את יתרת הקצף.
- משמנים קעריות סופלה בחמאה, מפזרים מעט סוכר ומנערים שאריות. יוצקים את התערובת לכלים עד 3/4 מגובהם. מסדרים בתבנית שמלאה עד מחצית גובהה במים.
- אופים כ-15 דקות, עד שהסופלה עולה מעל שפת הכלים ומשחים.
- מוציאים מייד מהכלים ומגישים: עוברים בעדינות עם סכין סביב דפנות הכלי, הופכים בזהירות על כף היד, מניחים מאוד בזהירות צלחת קטנה הפוכה מעל והופכים הכל חזרה. יוצקים סביב סירופ קינמון וזורים אבקת סוכר וצנוברים קלויים.

לוח המרת מידות ומשקל >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.