עוגת מוס שוקולד

 
יצירת פאר מתוקה
יצירת פאר מתוקה צילום: יח``צ
 
עודכן 11:58 19/11/2009
שף בהפתעה, ערוץ 10

הקונדיטור דודו אוטמזגין מפנק אתכם במתכון פשוט שיגרום לכם ללקק את האצבעות - עוגת מוס שוקולד מריר על בסיס בראוניז שוקולד

 
 
 
 
 
מצרכים לבראוניז:
3 ביצים (150 גרם)
11/4 כוס סוכר (240 גרם)
1 חבילה (200 גרם) חמאה
150 גרם שוקולד מריר, עדיף 70% מוצקי קקאו
3/4 כוס קמח (100 גרם)

מצרכים למוס:
1 חבילה (200 גרם) חמאה
500 גרם שוקולד מריר
10 חלמוני ביצה (200 גרם)
10 חלבוני ביצה (300 גרם)
2 כפות סוכר (30 גרם)
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32%

אופן הכנה לבראוניז:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו
2. מערבבים לבפנים את הביצים, הקמח והסוכר במטרפה ידנית
3. מוזגים לתבנית קפיץ עגולה קוטר 26
4. אופים בטמפ' 175 מעלות 25 דקות

אופן הכנה למוס:
1. ממיסים את החמאה על הגז ומוסיפים את השוקולד המריר, לאחר שהשוקולד נמס בחמאה מוסיפים את החלמונים
2. מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים את תערובת השוקולד לתוך השמנת המתוקה
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
4. מערבבים את התערובת של השוקולד עם השמנת המתוקה לתוך התערובת של קציפת החלבונים

הרכבת העוגה:
1. מניחים את תחתית הבראוניז על גבי תבנית קפיץ בקוטר 26
2. יוצקים מעל את המוס
3. מקפיאים למשך 4 שעות
 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.