פוקאצ'ה פטריות וגבינת עזים

 
 
עודכן 08:56 17/11/2009
תומר בלס, ``הלחם של תומר``

הפוקאצ’ה - בין פיצה ללחם שטוח - היא כנראה מאפה הרושם הטעים והקל ביותר להכנה ממשפחת המאפים האיטלקית. הנה הגרסה של תומר בלס עם פטריות וגבינת עיזים

 
 
 
 
 

6 פוקאצ’ות • 3 שעות ו-40 דק’ התפחה • 20 דק’ בישול • עד 20 דק’ אפייה • האפשרויות לגיוונים אינסופיות - נסו לפזר מעט מוצרלה מגוררת

חומרים ל-6 פוקאצ’ות:
לבצק:
560 גרם (4 כוסות) קמח
25 גרם (1/2 שקית או קוביה) שמרים טריים
360 מ”ל (½1 כוסות) מים
½1 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
לרוטב עגבניות:
6 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
10 עגבניות מגוררות מומלץ מזן תמר
עלים מ-4 גבעולי תימין טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט סוכר
לטופינג:
12 פטריות טריות פרוסות
300 גרם (2 גלילים) גבינת סנט מור חתוכה לפרוסות בעובי 3 מ”מ
מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום

אופן הכנה:

- מכינים את הבצק: מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים ולשים עד לאיחוד החומרים. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק רך ודליל.
- מכסים את קערת הבצק במטלית לחה ומתפיחים כשעתיים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- בינתיים מכינים רוטב עגבניות: מחממים סיר עם שמן זית ומזהיבים שום כחצי דקה. מוסיפים עגבניות מגוררות ותימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות (לצמצום). מתבלים במעט סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס ומצננים.
- מרכיבים ואופים: מניחים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו ל-6 חלקים שווים. נותנים להם לנוח במשך 20 דקות.
- פותחים כל חלק של בצק ביד או בעזרת מערוך לצורה אובאלית בעובי 1/2 ס”מ (אם אופים בתבנית, מסדרים בה מראש את הבצקים המעוצבים. אם אופים על לבנת שמוט, מסדרים אותם על כף אפייה).
- יוצקים על כל מלבן בצק 3-2 כפות רוטב עגבניות, מסדרים מעל 6-5 פרוסות גבינת סנט מור, מפזרים פטריות ומתבלים במעט מלח אטלנטי ופלפל גרוס. מתפיחים שעה נוספת.
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- אופים כ-20-15 דקות עד להשחמה (מומלץ לאפות ישירות על אבן שמוט שחיממנו מראש כחצי שעה בתנור).
- מצננים מעט ומפזרים על המאפים עלי בזיליקום שלמים.

לוח המרת מיודת ומשקל >>
עוד במדור לחמים >>

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.