מרק סלק

 
 
עודכן 08:48 22/11/2009
אוכל נענע 10

מתכון למרק סלק עם מסקרפונה ופרמזן, כי אין דרך טובה מזו להתחמם בבקרים הקרירים האלה, באדיבות השף אורן לוקסנבורג למסעדת "בריבה"

 
 
 
 
 

חומרים ל-6 מנות:

1 ק"ג סלק מקולף
200 גרם (כ-־3 בינוניים) גזר מקולף
200 גרם (כ-־3 בינוניים) בצל סגול מקולף
ליטר ורבע ציר ירקות או מים
מיץ מ-־2 לימונים
מלח ופלפל לבן
להגשה: גבינת מסקרפונה, שבבי פרמזן, שמן כמהין

אופן הכנה:

- חותכים את כל הירקות לקוביות של סנטימטר רבוע. שמים בסיר עם ציר הירקות, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים.
- מעבירים לבלנדר וטוחנים למרק חלק. מתבלים במלח, פלפל לבן ומיץ לימון לפי הטעם.
- יוצקים לצלחות, מוסיפים לכל צלחת כף גבינת מסקרפונה, מפזרים מעל שבבי פרמזן, ומזלפים מספר טיפות שמן כמהין.

עוד מרקים במדור >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.