עוגת משולש ברמודה

 
עודכן 07:26 23/11/2009
מתוך הספר ``עוד שוקולד``

עוגת קינוח יוצאת דופן במראה ובטעמים שלה. יש כאן עבודה, אבל היא שווה כל ביס ותעורר המון כבוד אצל כל מי שיטעם ממנה

 
 
 
 
 

פסקה חדשה

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

דניאל לילה
דניאל לילה צילום: להתמכר לטעם

לבסיס בצק פריך:
100 גרם חמאה
200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח
20 גרם (2 כפות גדושות) אבקת סוכר
30 מ"ל (2 כפות) שמנת מתוקה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
למרנג אגוזים:
2 חלבונים (100 גרם)
120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלויים קלופים
100 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
לשכבת נוגט:
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
50 גרם חמאה
100 גרם (3/4 כוס) אבקת נוגט
50 גרם קורנפלקס קראנצ'י נט (דבש ואגוזים), טחונים גס
למוס מוקה:
2 כפיות אבקת קפה נמס
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
250 גרם שוקולד חלב קצוץ
1 כפית תמצית או משחת וניל
2 כפות רום (או ליקר)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד חלב:
150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב קצוץ
לזיגוג שוקולד קראנצ'י:
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
20 גרם (1 כף) דבש
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
25 גרם (1/4 כוס) ברס (אגוזי לוז מקורמלים וגרוסים)

אופן הכנה:

- מכינים את הבסיס הפריך: מעבדים את החומרים במעבד מזון במצב פולסים, רק עד לקבלת בצק במרקם פירורי גס. מרפדים תבנית בפירורי הבצק ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-15 דקות, או עד שפני הבצק זהובים. מקררים.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים מרנג: מקציפים חלבונים וסוכר כ-10 דקות, או עד לקבלת קצף יציב ומבריק (כשמרימים את המקצף, נשארת נשיקה יציבה, המצביעה כלפי מעלה).
- טוחנים אגוזים עם אבקת סוכר ומקפלים לתוך הקצף.
- מעבירים את הקצף לתבנית בקוטר 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, מחליקים ואופים כ-20 דקות. + מכינים את שכבת הנוגט: ממיסים שוקולד, חמאה ונוגט על ביין מארי או במיקרוגל. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את פירורי הקורנפלקס, מערבבים ומשטחים בתבנית נוספת בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מקררים להתייצבות.
- מכינים מוס מוקה: ממיסים חלב, קפה ושוקולד על ביין מארי או במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים וניל ורום ומצננים מעט.
- מקציפים שמנת לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת המוקה. שומרים במקרר.
- מכינים גנאש שוקולד חלב: מרתיחים שמנת, יוצקים על השוקולד, ממתינים 3-2 דקות ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
- מרכיבים את העוגה: מניחים בתבנית בסיס בצק פריך, ועליו מחצית מכמות הגנאש שוקולד חלב. עליו מניחים שכבת מרנג אגוזי לוז ועליו שכבת נוגט. יוצקים את יתרת הגנאש. מקררים מעט ויוצקים מעל מוס שוקולד מוקה. מעבירים למקפיא לשעה או למקרר עד להגשה.
- מזגגים בשוקולד: מרתיחים שמנת עם דבש. מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים ברס ומערבבים. יוצקים מיד על העוגה. אפשר גם לפרוס את העוגה למנות ולצקת את הזיגוג לפני ההגשה (כמו בתמונה).

לוח המרת מידות ומשקל >>
עוד עוגות במדור מתוקים >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.