צלי בקר עם ירקות שורש

 
 
עודכן 08:26 24/11/2009
אוכל נענע 10

להתכונן לחורף עם ניחוחות משכרים של צלי בקר עם ירקות שורש ופטריות, באדיבות שף עומרי שחר מרשת "פאפאגאיו"

 
 
 
 
 

מתכון ל-6 סועדים:

2 ק"ג צלעות ללא עצם/ אסאדו / בקר מס' 5
6 כפות שמן זית
4 בצלים קצוצים גס
4 גזרים חתוכים לקוביות
8 שיני שום קצוצות גס
4 גבעולי סלרי חתוך לקוביות
2 שורש סלרי חתוך לקוביות
500 גר' של מבחר פטריות חתוכות לחצי (פורטובלו, שמפיניון, פטריות יער, שיטקי)
6 שורשי פטרוזיליה מקולפים בשלמותם
4 עגבניות חתוכות לרבעים
4 כפות רוטב שזיפים
1-1.5 ליטר ציר בקר/עוף/מים
צרור טימין

בתוך פד גאזה מכניסים:
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1 כפית פלפל שחור שלם
1 כפית גרגרי כוסברה שלמים
1 כפית גרגרי כמון שלמים

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל- 220 מעלות , מתבלים את הבשר במעט מלח גס ופלפל שחור, מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הבשר מכל צדדיו ומוציאים אותו מהמחבת ומניחים בתבנית.
- לאותה מחבת מוסיפים את ירקות השורש (פרט לעגבנייה) ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
- מוסיפים למחבת את כל שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ושופכים על נתח הבשר. מכניסים את שק התבלינים. מכסים את התבנית בניר אלומיניום. צולים בתנור בחום של 220 מעלות כחצי שעה. - - לאחר כחצי שעה מורידים ל- 180 מעלות לעוד כשעתיים וחצי.
- אחרי שעתיים וחצי יש לדקור את הבשר בעזרת סכין ולבדוק שהוא רך מספיק.
- מוציאים ומגישים את הבשר בציר, כשירקות השורש מוגשים מסביב.
- מקשטים בעלי טימין טריים. ניתן גם לפרוס את נתח הבשר לפני ההגשה.
- ניתן להכין את אותו המתכון עם בשר עגל או טלה (צוואר או כתף).

מתכונים נוספים במדור בשר >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.