חמין

 
עודכן 08:21 25/11/2009
אוכל , נענע 10

עונת החמין החלה באופן רישמי, ולכן כדאי להצטייד במתכון חורפי שלא שוכח את שחקני החיזוק: קטניות ודגנים

 
 
 
 
 

חומרים ל-15 מנות:

2 עצמות ברך
1 ק"ג חזה בקר חתוך לקוביות
1/2 ק"ג שעועית לבנה שהושרתה במים למשך 12 שעות
1/2 ק"ג שעועית אדומה שהושרתה במים למשך 12 שעות
10 תפוחי אדמה קלופים וחצויים
5 בצלים קטנים קלופים
5 שיני שום קלופות
100 גרם גרגרי חיטה
לרוטב הבישול:
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 גזרים מגוררים על פומפייה
שמן
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן או דבש
מלח ופלפל לבן
1 כפית פפריקה

אופן הכנה:

- מטגנים נתחי בשר ועצמות בסיר גדול עם מעט שמן עד להשחמה. מוציאים מהסיר.
- באותו סיר גדול מסדרים שני סוגי שעועית, תפוחי אדמה, בצל ושום.
- מטגנים בצל וגזר במעט שמן עד להשחמה.
- מניחים חיטה בשקית קוקי, סוגרים, מחוררים ומניחים בין המרכיבים. מפזרים את הבצל והגזר המטוגנים מעל, יוצקים סויה, דבש ותבלינים.
-ממלאים במים עד 3 ס"מ מעל תכולת הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה.
- מעבירים לפלטה, לתנור בחום שבת או ללהבה קטנה ומבשלים כ-12 שעות.

המתכון באדיבות "סוגת"

עוד כתבות במדור בשר >>

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.