מאפינס אוכמניות ואגוזי פקאן

 
קלי קלות
קלי קלות צילום: דניאל לילה
 
עודכן 08:25 26/11/2009
מתוך ``מיקי שמו - המיטב``

מאפה מושלם לבוקר ספונטני - לא צריך להתפיח שום דבר מראש, לא צריך אפילו להפעיל את המיקסר. מערבבים קצרות וזהו. ואם חסר לכם מרכיב כלשהו מרשימת החומרים, פשוט ניתן להחליף באחר

 
 
 
 
 

פסקה חדשה

חומרים ל-12 מאפינס:

200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
2 ביצים
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן קנולה
קליפה מגוררת מ-1/4 תפוז
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם אוכמניות טריות או קפואות, מופשרות ומסוננות
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים דק
לקישוט:
1/3 כוס אגוזי פקאן שבורים גס

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים שמנת חמוצה, ביצים, שמן, קליפת תפוז ותמצית וניל בקערה.
- מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה נפרדת. מאחדים את 2 התערובות יחד עם האוכמניות והאגוזים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד 2/3 מגובהם, ומפזרים מעל אגוזים.
- אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
- שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.
גיוונים:
• מחליפים את השמנת החמוצה בגביע יוגורט או ב-3/4 כוס רוויון.
• מחליפים את קליפת התפוז בקליפה מגוררת מ-1/2 לימון.
• מחליפים את האוכמניות בכוס קוביות של פרי אחר (נקטרינות, תותים, שזיפים, תפוחי עץ, אגסים).
• מחליפים את האגוזים ב-1/2 כוס שוקולד צ’יפס או בפירות מיובשים קצוצים.

טיפים:
• לקבלת מאפינס אווריריים ועסיסיים מקפידים על ערבוב מינימלי של התערובת. ברגע שהקמח נבלע התערובת מוכנה לאפייה.
• חשוב לאפות את המאפינס ברגע שסיימנו למלא את תבניות השקעים, כדי שיתפחו יפה ובאופן אחיד.

לוח המרת מידות ומשקל >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.