הטיפים שלכם

 
משדרגים את חווית הבישול במטבח
משדרגים את חווית הבישול במטבח צילום: getty images
 
עודכן 11:00 26/11/2009
שף בהפתעה, ערוץ 10

איך מנטרלים ריחות חזקים של בישול, מה צריך להוסיף לעוגה כדי שתצא עסיסית וטעימה ואיך מוזיקה קשורה לכל זה. כל הטיפים שלכם לבישול מוצלח במטבח

 
 
 
 
 
מאז התכנית הראשונה של שף בהפתעה שלחתם לנו אינספור טיפים מוצלחים למטבח, בחרנו עבורכם את הטובים ביותר מתוכם יבחר בכל שבוע טיפ מנצח

אתם מוזמנים להמשיך לשלוח לנו את הטיפ שלכם ואולי תוכלו גם אתם לזכות בחבילת פרסים.

הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
הטיפים שלכם

קוביות קרח שקופות | יש להרתיח את המים לפני שמקפיאים לקוביות קרח - כתוצאה ממהקפאה הקרח יפה ושקוף יותר (דפנה נגאוקר)

מנקים פירורים | רוצים להכין שניצל ולהשאיר את השיש נקי מפירורי ציפוי? קחו שקית נילון רגילה ערבבו בה את כל חומרי הציפוי, טיבלו את השניצל בביצה ואז בציפוי אשר בתוך השקית. כך נשאר המטבח נקי והשניצל מצופה כהלכה. בסוף העבודה אוספים הכל ומשליכים לאשפה ללא לכלוך וללא צלחות מלוכלכות - חוסך גם במים (יהודה סרי)

מבשלים תפו"א | אם רוצים להרתיח תפוח אדמה לסלט, בלי שהתפוח אדמה יתפרק ויהיה רך, שמים קצת מיץ לימון והתפוח אדמה מתבשל בצורה מושלמת בלי שיהיה רך ויתפרק (אליענה גסנר)

חוסכים בשמן | רוצים לחסוך בשמן כשאתם מטגנים בצל? שימו את הסיר/מחבת על האש כשהיא חמה הוסיפו כמות קטנה של שמן-זית (השמן נמרח ביתר קלות כך) לאחר שגם הוא חם הוסיפו את הבצל וטגנו כרגיל. כשהשמן נספג בבצל ואתם רוצים להוסיף עוד ממנו, הוסיפו מים חמימים וערבבו (כל פעם קצת) הצבע הקרמלי של הטיגון מתקבל על כל הבצל וכן גם הטעם המטוגן הכל-כך טעים והכל כמעט ללא שמן (מאיה זאנה)

ניקוי סיר שרוף | תחתית הסיר נשרפה לאחר הבישול? מלאו את הסיר במים והביאו לרתיחה. לאחר מכן יהיה קל יותר לנקות את הסיר (אילנה דהאן)

אחסון עשבי תיבול | קונים עשבי תיבול אצל הירקן אבל אחרי יומיים הם כבר מאבדים מטריותם? קוצצים ומקפיאים (או בקופסה או בתבנית של קוביות קרח) ומקבלים מנה טריה של עשבי תיבול בכל פעם מחדש (אלמן בנימין)

מונעים גלישת התבשיל מהסיר | לא רוצים שתבשיל יגלוש וילכלך את הכיריים? משמנים בעזרת מברשת עם חמאה או שמן את דפנות הסיר, כך שכאשר התבשיל רותח, הוא לא גולש מעבר לנקודה בה הוא "פוגש" את השמן. הטיפ שימושי במיוחד כששמים סיר ופונים לשאר סידורי הבית (רבקי ג.)

ניקוי עור של עוף | רוצים עוף ללא עור? הקצב לא הסיר? הנה דרך קלה לעשות זאת: לוקחים כרית סקוץ' ברייט נקייה לרחיצת כלים, פותחים תפר אחד ומוציאים ממנה את הספוג שבפנים (נשאר הציפוי המחוספס). מכניסים את היד לתוך הציפוי ומסירים בעזרתו בקלות את העור של העוףו - דומה לרשת הסרת העור של של הקצבים (אפרת בן ארי)

טיגון בצל במהירות | רוצים לטגן בצל במהירות? חוצים את הבצל לשני חצאים ופורסים כל חצי לפרוסות דקות. את פרוסות הבצל מכניסים ל-2 דקות במיקרוגל על מנת שיתרכך. לאחר מכן מטגנים טיגון קצר במעט מאוד שמן (הבצל כבר רך) - רצוי להשתמש בשמן זית מעורבב עם שמן קנולה כדי שהשמן זית לא ישרף (עומר מוכת)

מוזיקה לנשמה | בשבילי, הטיפ שמשדרג את חווית הבישול במטבח הוא מוזיקה. אני שומעת מוזיקה וכך הבישול וכל המסביב לו, הכלים , הניגוב וכו' הופכים לכיפיים יותר (שרה לוי)

מטבח נקי | נרתעים מהבלאגן שחוגג במטבח אחרי הבישולים? פרשו שקיות ניילון על השיש ואת כל הירקות קלפו מעליהן. כך תוכלו בסיום העבודה פשוט לזרוק הכל לפח, והשיש - נקי (שטרית שרית)

מקמחים בצק | כשרוצים לאפות פיצה או פוקצה או כל מאפה אחר והוא נדבק על המגש שמים קמח סולת או קמח תירס מתחתיו ולמעשה הגרגירים הקטנים הם כמו גולות שמונעות מהבצק להידבק ובקלות אפשר להעביר אותו לתנור ולאפות אותו על האבן (אלמן בנימין)

קישוט דקורטיבי לכוסות יין | כשרוצים להכין ארוחה חגיגית שכוללת יין לוקחים את הגביעים וטובלים את סף הכוס במים ומיד אחרי טובלים בסוכר (אפשר סוכר עם סירופ). גם טעים וגם נראה מהמם וחגיגי (הלן דבורקין)

מספריים במטבח | בכל מטבח חייבים להיות מספריים שמיועדים למטבח נטו . לגזור חבילות פסטה, עדשים, שעועית, חלב וכל דבר שמגיע בשקית. כך לא הורסים את השיניים והסכינים ולא רצים לחפש מספריים בזמן הבישול (אסיה קופרמן)

עוגה עסיסית | בכל עוגה עם מלית מוסיפים ריבה וכך נותרת העוגה עסיסית וטעימה (סלימאן כביש)

גירוד קל של גבינה צהובה | כאשר רוצים לגרד גבינה רצוי לשמן את הפומפיה (מגרדת) במעט שמן - בפעולה זו הגבינה לא נדבקת, הגירוד קל יותר והכי חשוב יהיה קל יותר לנקות את הפומפיה (דפנה נגאוקר)

מקפיאים ענבים | כשרוצים לעשות קוקטיל של פירות אין צורך להשתמש בקוביות קרח, פשוט שמים כמות של ענבים בפריזר ומקפיאים. המראה משודרג והטעם מצוין (סלימאן כביש)

ניטרול ריחות במטבח | רוצים לנטרל ריחות בישול חזקים? הניחו ליד הכיריים קערית קטנה עם חומץ. החומץ סופח את הריחות ומונע מהם להתפזר לשאר הבית (אלין גביזון)

פאי פירות פריך | אופים פאי עם פירות טריים? כדי שהפאי לא יצא רטוב (הפרות מגירים נוזלים בזמן האפייה) חותכים את הפירות לקוביות גסות ומערבבים עם קצת קמח. בזמן האפייה הקמח יספוג את הנוזלים העודפים וכך הפאי יצא פריך וטעים (בנימין אלמן)

קוביות מרק עוף | הכנתם מרק עוף צח? הקפיאו אותו כקוביות קרח (ישנן שקיות מיוחדות להקפאה), והשתמשו בו כתיבול למתכונים נוספים כגון אורז, אטריות ופתיתים (עדי מסחרי)

קולים תבלינים | כשמשתמשים בתבלינים יבשים שלמים כגון זרעי כוסברה, זרעי כמון וכו', מומלץ לקלות אותם דקה או שתיים על מחבת יבשה. הקלייה משחררת ארומה נהדרת, ומבליטה את הטעמים הטבעיים (דניאל צורן)

משאירים את הטוסטר נקי | כאשר משתמשים בטוסטר שמים עליו ניר אפיה וכך מונעים מהגבינה והשומנים להידבק לטוסטר. אחרי שהאוכל (טוסט, שניצל וכו') יוצא, הטוסטר נשאר נקי וכל שנותר הוא לנגב אותו עם סמרטוט או נייר מגבת (הילה כהן)

מעצבים עוגיות | עיצוב עוגיות מבצק פריך - מאחר ובצק פריך אינו אוהב שיתעסקו איתו יותר מדי (הופך אלסטי, מאבד פריכות) במקום לרדד, לקרוץ ולאסוף שאריות ושוב לרדד, מומלץ לגלגל בנילון נצמד לגלילים, לקרר כשעה\פחות במקרר (החמאה תתקשה) ואז לפרוס בסכין לפרוסות בעובי הרצוי ולהניח בתבנית. הגודל יהיה אחיד ונחסכת התעסקות יתר בבצק (מיכל פרננדס)

שומרים תבלינים | שימוש נוח בעשבי תבלין ושמירת טריות - כשקונים צרור עשבי תבלין, מפרידים לעלים (אם יש צורך), שוטפים, מייבשים במייבש חסה ושמים בשקית אטומה בעלת רוכסן (לילך)

ניקוי בלנדר | ממלאים את הבלנדר במים, מוסיפים כמה טיפות נוזל כלים ומפעילים (נתי שמעוני)

איך לנצל שאריות בשר | כאשר פורסים צלי הפרוסות הראשונות קטנות ולא יפות להגשה. שומרים את הפרוסות וכאשר מבשלים חמין או מרק גולש מוסיפים אותן . כך הן מתפוררות ומעשירות את התבשיל בטעם ומרקם (אבירם וייסה)

פירורי לחם מהירים | שמים לחם פרוס במיקרו בעוצמה מלאה לדקה שתיים, לאחר שהפרוסות הלחם מצטננות ומתקשות שמים במעבד מזון וטוחנים (אסתי אהרוני)

חותכים בשר | כשרוצים לחתוך בשר/עוף על קרש חיתוך, עוטפים את הקרש בניילון של הסופר ואז הקרש לא מתלכלך מהדם ואפשר לזרוק את השקית לאחר השימוש (יפה נשיא)

גרידת פרי הדר בעוגה | לפני כל שימוש בלימון למטרה כלשהי, גרדו הקליפה על מגררת והקפיאו לצורכי אפייה (כנ"ל לגבי תפוזים). הזמינות של התוספת לעוגה/עוגיות תמיד עוזרת (טלי עטיה)

הוספת אגוזים לבצק | מקמחים את האגוזים לפני ההוספה לבצק מה שמונע מהם לשקוע בתחתית התבנית - מומלץ לחמם מעט את האגוזים לפני הקימוח (שלי לנצ'יאנו)

סוכר וניל | כאשר מוציאים את הגרגירים ממקל הוניל (את הגרגירים שמים במלית העוגה) לא זורקים את המקל עצמו אלא שמים אותו בתוך הצנצנת של הסוכר (לבן) הסוכר הופך להיות סוכר וניל תוך מס' ימים. כך מנצלים את מקלות וניל כמה שאפשר (מיטל אוזן)

משחררים ביצים מקרטון | הביצים נדבקו לכם לקרטון? אל תמשכו אותן. הרטיבו את הקרטון במים פושרים ושחררו את הביצים בקלות (דפנה נגאוקר)

סוחטים לימון | הלימון קשה ואינו ניתן לסחיטה? שמים במיקרוגל ל-30 שניות וממתינים מעט, חוצים לשניים וסוחטים - באותה צורה ניתן לרכך גם אבוקדו (רותי באר)

מנטרלים מליחות | אם בלי כל כוונה המלחתם את המרק יותר מדי אין צורך להלחץ או לזרוק את המרק, פשוט מוסיפים תפוח אדמה אחד קלוף אל תוך המרק והוא כבר יספח את המליחות אל תוכו. בסיום ניתן לשלוף אותו ולתקן שוב את תיבול המרק (רוני בלנדי)

איך לקרר בקבוקים מהר? | עשו כך: 1. מלאו קערה במים וקרח והוסיפו לה חצי כוס של מלח, למניעת קיפאון. 2. הכניסו את הבקבוקים לקערה וערבבו את המים במשך 5 דקות. 3. הוציאו את הבקבוקים ושתו לרוויה (ויוי מור)

נייר אפייה לטוסטר | נייר האפיה גדול בדרך כלל לתבנית טוסטר אובן קנו נייר סנדביץ והוא יחליף את נייר האפייה הגדול ויכנס בדיוק לתבנית הטוסטר (לילך דומיניץ)

שומרים על שמן נקי | חנוכה מגיע וזה הזמן לטגן סופגניות. איך שומרים על השמן שלא ישחיר? מוסיפים רבע גזר קלוף לתוך השמן ונהנים משמן נקי שלא משחיר (אתי ספרבר)

שומרים על הידיים | שומרים את פקקי השעם של בקבוקי היין ונועצים בלהב הסכין כדי לשמור על הלהב וגם על הידיים כשמחפשים סכין במגירה (שרה פאר)

מטבח מסודר | מאחסנים את צנצנות התבלינים בתבנית אפיה של פאי עגול. בכל פעם שמבשלים מוציאים את כל התבנית עם התבלינים ובגמר הבישול/ אפיה, מחזירים את התבנית לארון. הכל מסודר וגם מתקבל מראה כפרי בארון (מיכל אריאלי)

מפרידים חלבון וחלמון | שוברים את הביצה בעדינות לתוך כף היד ונותנים לחלבון ליזול בין האצבעות אל תוך קערה, מה שמשאיר לנו ביד חלמון יפה ושלם (אלמן בנימין)

מכינים יוגורט בבית | רוצים לחסוך וליצור יוגורט לבד ובמהירות? מוסיפים לליטר חלב גביע של יוגורט פרוביוטי, בעל הרבה חיידקים טובים, או היוגורט הרגיל אותו אתם שותים. מניחים בחוץ למשך יום ומלאי היוגורט שלכם גדל (מאיר אלאלוף)

מרככים קטניות | רוצים לרכך במהירות קטניות למרק? הרתיחו את הקטניות בנפרד עם חצי כפית סודה לשתיה. תוך 40 דקות הקטניות תהיינה רכות כמו השרייה של לילה שלם (ויויאן מורבסקי)

מפרידים נקניקיות קפואות | כשקונים שקית גדולה של נקניקיות נתקלים בבעית הנקניקיות הקפואות והדבוקות האחת לשנייה. לכן כשקונים נקניקיות מפרידים כל 6 נקניקיות בשקית וכך מורידים שקית וקל לילדים וגם לנו לבשל אותם (סנדרה שלום)

משמרים שיני שום | שיני שום מקולפות שמים בכלי זכוכית עם שמן זית. הרווחתם שמן בטעם שום ושיני שום מוכנות לאכילה או בישול ( אוחיון מירב)

תערובת מוכנה למרק | בחורף, מאדים במעט מרגרינה ומעט שמן בצל וכרישה קצוצים וכשהם שקופים מגרדים שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזר וקישוא ומאדים את כל הירקות. מחלקים למנות ומקפיאים. כך תמיד יש בסיס למרק בריא שניתן להוסיף לו קטניות, תפוחי אדמה או גריסים (אורנה עוז)

משדרגים סלט פירות | לסלט הפירות האהוב הוסיפו שברים של גביעי וופל המיועדים לגלידה (הגדולים), הם מוסיפים קריספיות וסופגים את המיצים והטעמים של הפירות (גלית אביטל)

נייר אפייה יציב | בהנחת נייר אפייה על תבנית, לפני הנחת הנייר, מזליפים כמה טיפות מים על התבנית והנייר יהיה יציב ולא ישנה את תנוחתו (דליה ברק)

הדגשת טעמים בתותים | בכדי להדגיש את המתיקות ולשפר את טעם התותים בקינוחים, מומלץ להוסיף לתותים מספר טיפות של חומץ בלסמי (אפרת דקל)

מחממים אורז | כשרוצים לחמם אורז לאחר שהיה במקרר - שימו אותו בתוך מסננת ומתחת למסננת הניחו סיר עם מים רותחים. כך תחממו את האוכל בצורה הטובה ביותר (עדי אנקונינה)

מקררים יין בחוץ | כאשר יוצאים לפיקניק ורוצים לקרר דברים כמו יין וכו' בעזרת קרח, יש לשים על הקרח מלח כך הקרח ימס לאט יותר וגם יכולת הקירור שלו תגבר (אופיר סבן)

הדבש נדבק לכם לכלי? | לוקחים תרסיס שמן מרססים טיפה על הכוס, שמים את הדבש או כל סירופ אחר שנדבק לדפנות והדבש יוצא בקלות - מחליק עם השמן (נדב בן אלי)

לשים בצק במיקסר | כאשר לשים בצק במיקסר תמיד צריך למרוח את וו הלישה או הגיטרה במעט חמאה או שמן, הבצק לא ידבק והניקוי יותר נוח (סלימאן כביש)

מרככים קטניות | רוצים לרכך קטניות במהירות? הוסיפו לכל קילו קטניות רבע כפית של אבקת אפייה והקטניות יתרככו במהירות ובקלות (ויויאנה ויינרוך)

מקציפים קצפת | לפני הקצפת שמנת מתוקה כדאי להכניס את השמנת לחמש דקות במקפי (מטר שני)

מקפיאים בשר טחון | לפני שמקפיאים בשר טחון. מחלקים לכמויות רצויות, ומשטחים הכי שטוח, מקיל מאוד על ההפשרה (מירי בן דוד)

מתפיחים בקערה | על קערת בצק תופח כדאי לשים כובע ניילון חד פעמי (הכובע ששמים במקלחת) במקום ניילון נצמד. אפשר להשתמש בניילון כמה וכמה פעמים (אלינור גרשוני)

חריף לכם? | הדרך הטובה ביותר להורדת חריפות מהפה, היא לשתות מוצרי חלב. השומן בחלב נוגד את החריפות (שירי בק)

שומרים על מגבת יבשה | מגבת המטבח תמיד נרטבת? כשאני אופה אני באופן קבוע מניחה את המגבת על התנור - גם מונע בריחת חום וגם מייבש את המגבת (רחלי אינדיג)

עוגיות מבצק עלים | כאשר מכינים דברים מבצק עלים (בורקסים) ונשארת שארית מהבצק עלים לוקחים סוכר וקינמון מפזרים כמות נדיבה ומגלגלים משני צידי הבצק פנימה כך שכל גילגול מגיע עד חצי כמות הבצק. פורסים לפרוסות דקות ואופים בחום נמוך 150 מעלות עד שהעוגיות שזופות (רונית ברבי)

עוגה עסיסית | הוסיפו 2-3 כפות גבינה לבנה למריחה לכל עוגה בחושה. העוגה תתקבל יותר עסיסית ורכה (דליה עבדת)

מרככים חמאה/מרגרינה | החלטתם לאפות עוגה ואין זמן לחכות עד שהחמאה/מרגרינה תהיה רכה? פרסו ניילון על צלחת או על משטח עבודה, חתכו אותה לקוביות קטנות והתהליך יתקצר משמעותית. רוצים יותר מהר? גרדו אותה בפומפיה (בחלק הגס) ואפשר להתחיל בעבודה! אל תשכחו למרוח את הפומפיה במעט שמן, כך שהחמאה/מרגרינה לא תדבק - עוד טיפ קטן (לימור פדלון)
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.