מוס פיסטוק

 
 
עודכן 06:52 27/11/2009
אוכל נענע 10

שיכרון חושים עם מתכון חלומי של מוס פיסטוק עם טוויל נוגט, פשוט לגעת בגן עדן, באדיבות הקונדיטור יואב דקלבאום

 
 
 
 
 

מרכיבים:

250 גרם חמאה
350 גרם סוכר
130 מ"ל חלב
250 גרם אגוזי לוז גרוסים
160 גרם פיסטוקים טחונים דק
200 מ"ל חלב
50 גרם סוכר
200 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם סוכר

לטוויל נוגט:
- לחמם בסיר עד לרתיחה תוך כדי בחישה: 250 גרם חמאה, 350 גרם סוכר, 130 גרם חלב.
- כאשר התערובת מבעבעת, להסיר מהאש ולהוסיף 250 גרם אגוזי לוז גרוסים
- לערבב את האגוזים פנימה, לחמם את התנור ל-150 מעלות ולמרוח את התערובת על נייר אפיה במגש ולאפות 15 דקות עד שהטוויל מוזהב. להוציא מהתנור ולקרר את הטוויל.

למוס פיסטוק:
- להרתיח בסיר תוך כדי בחישה: 160 גרם פיסטוקים טחונים דק, 200 גרם חלב, 50 גרם סוכר ולקרר במקרר.
- להקציף ולקפל לתוך הפיסטוקים הקרים: 200 גרם שמנת מתוקה ו- 20 גרם סוכר.

הרכבה:
לשמור את המוס במקרר בכלי אטום ואת הטוויל בכלי אטום מחוץ למקרר. לפני ההגשה, לחתוך את הטוויל בגודל הרצוי לזלף מוס פיסטוק מעל הטוויל ולהניח טוויל נוסף מעל (כמו סנדוויץ).

 

 

באדיבות הקונדיטור יואב דקלבאום, פסטיבל "חלומתוק" 26-27/11 בקניון הגדול בפתח תקווה.

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.