רוטב עגבניות חורפי

 
עודכן 08:30 30/11/2009
אוריה גבע, על השולחן

רוטב העגבניות הזה מתבשל הרבה זמן ומקבל טעמים עשירים. הוא נפלא על מנת פסטה עם גבינה מגוררת ויכול גם לשמש כרוטב בסיס מושקע, שישדרג כל רוטב בולונז, כדורי בשר או רוטב רוזה. את מה שנשאר שומרים בקופסאות קטנות

 
 
 
 
 

חומרים ל-9-8 כוסות רוטב:

אדום עולה
אדום עולה צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages

4 כפות שמן זית
2 בצלים קלופים וקצוצים גס
6 גזרים קלופים וקצוצים גס
2 שורשי סלרי קלופים וקצוצים גס (כולל כמה גבעולים)
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וקצוצים גס
10 שיני שום קלופות וקצוצות גס
2 ק”ג עגבניות בשלות קלופות וחתוכות גס
1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 צרורות בזיליקום טרי

אופן הכנה:

- מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים בצל, גזר, סלרי ושורש פטרוזיליה ומאדים 5 דקות. מוסיפים שום ומאדים 3-2 דקות.
- מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים שעה וחצי. מערבבים מדי פעם.
- מסירים מהאש, מוסיפים עלי בזיליקום ומתקנים תיבול. טוחנים באמצעות מוט ריסוק או בבלנדר.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.