מחוץ לפריים

 
זה גם נראה יקר
זה גם נראה יקר צילום: יח``צ
 
עודכן 13:06 01/12/2009
אנה סטקולצ`יק - פלוט

מסעדת Frame Xport החדשה בנמל ת"א, בשונה מאחותה הגדולה ברמת החייל, מזמינה בראשונות ובקינוחים, אך מתקשה לעמוד בסטנדרטים כשמדובר בעיקריות

 
 
 
 
 

את מסעדת פריים ברמת החייל הכרנו שנים והקפדנו להגיע אליה באירועים מיוחדים - ימי הולדת, קידומים בעבודה וכולי, כמעט אף פעם לא הגענו לשם במקרה, היות וזו נחשבת בעינינו מסעדה יקרה יחסית. מה רבה הייתה שמחתנו, כששמענו שפריים מתרחבת ופותחת סניף חדש וקטן בנמל תל אביב. כמובן שישר רצנו לבדוק את המקום ולהשוות לאחות הגדולה. נגלה לכם כבר עכשיו שמבחינת המחירים גם פריים אקס-פורט (Frame Xport) היא לא מן הזולות, אבל ככה זה בנמל, המסעדות האחרות קובעות רף מחירים גבוה שאחרים חייבים לעמוד בו.

 

"חלל קטן בהשוואה למסעדות אחרות באיזור"

עושים קומבינה
עושים קומבינה צילום: יח"צ

המיקום שנבחר לפריים הוא בכניסה הצפונית לנמל בצמוד למועדון ההופעות רידינג 3, מול אגאדיר האגדית ומקס ברנר, ובמקום כזה קשה לפספס - כולם רואים אותך. נקודת התורפה של המקום הוא החלל הקטן לטעמנו בהשוואה למסעדת האם, ובכלל בהשוואה למסעדות אחרות באזור. מספר השולחנות בפנים לא גדול והבר תופס את רוב השטח. כמובן שיש עוד שולחנות בחוץ, אבל אנחנו העדפנו לא לקפוא שם, אלא להצטופף בפנים.

גילויי נדיבות בגזרת הטוסטים

האוכל של פריים הלך תמיד לכיוון המזרח הרחוק וגם פה הם שמרו על הקו הזה. התפריט מתאפיין במגוון רחב של סושי ונודלס, אך גם באנטריקוט ובקר מוקפץ, כך שכל אחד אמור למצוא את עצמו בתפריט. התחלנו עם גיוזה - כיסוני בצק יפניים במילוי חזה עוף. שלושת הכיסונים היו חמים וטעימים, אך מה שהכי אהבנו במנה, היה סלט כרוב שהגיע כמצע לכיסונים וכוסה ברוטב סויה חם שהפתיע מאוד. המנה הנוספת הייתה פטה כבד אווז מעורב - בעיטור יין סיני מתוק ואגסים. המנה הגיעה עם טוסטים למריחה וחשוב לציין, שזה המקום הראשון שבו הטוסטים מוגשים בנדיבות, גם מבחינת הגודל וגם מבחינת הכמות, שבהחלט הספיקה לשני סועדים.

 

לא נרשמה התלהבות מהמנות העיקריות

נבוא שוב
נבוא שוב צילום: יח"צ

למנה עיקרית החלטנו להתפצל ולהזמין גם סושי וגם בקר. וכך הגיעו אל שולחננו שני רולים מכובדים מאקי סלמון וגבינת שמנת ומעטפת ספייסי טונה וטוביקו וגם ציאז'ה- נתחי פילה בקר וחצילים מוקפצים ברוטב אסייתי, שהוגשו על מצע אורז. אחרי שמאוד התלהבנו מהפתיחות, העיקריות דווקא אכזבו אותנו. שני הרולים היו גדולים מדי והדג בהם היה חתוך לחתיכות גדולות וגסות. אמנם אנחנו אוהבים סושי גדול, אבל לא כזה שקשה ללעוס במכה. ודבר נוסף, היה רצוי לציין בתפריט שרול ספייסי טונה מגיע עם עיטור ספייסי מיונז מה שהפך את הרול לחריף מדי ואילץ אותנו לגרד את המיונז מלמעלה. מנת הבקר אמנם הייתה יותר מוצלחת ותוספת החצילים הייתה בהחלט מבורכת, אך לא נרשמה שום קריאת התפעלות מכיוון הטועם.

מסע דילוגים ישירות לקינוחים

את גולת הכותרת השארנו לסוף, כיאה לקינוחים. הזמנו טארט טאטן - פאי תפוחים הפוך בליווי גלידת וניל, שמשום מה לא היה נוכח בתפריט והמלצר המליץ עליו בחום. היה שווה לחכות את 15 דקות האפייה כדי לקבל את המנה המהממת הזאת שבסופו של דבר גרמה לנו לצאת עם טעם טוב מהמסעדה, ולהחליט שבפעם הבאה מדלגים על כל המנות וישר באים לקפה וטארט טאטן.

ונעבור למזומנים:

המחירים של המנות הראשונות 30-50 ש"ח. המחירים של המנות העיקריות עד 120 ש"ח, תלוי אם מזמינים בשר. המחירים של מנות הסושי עד 55 ש"ח, לא כולל קומבינציות. טווח המחירים של הקינוחים עד 50 ש".

FRAME XPORT התערוכה 3 (צפון נמל ת"א). טלפון: 03-6075223, 03-6045006 משלוחים. שעות הפעילות: א - ו מ- 18:00 עד הלקוח האחרון. יום שבת, מ- 12:00 עד הלקוח האחרון.

 
 

בדירוג שלנו: שלושה כובעים וחצי מתוך חמישה

עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.