עוגת מרנג

 
 
עודכן 15:39 02/12/2009
אירה

אירה, המתמודדת בתחרות המתכונים של "מכללת השף", שולפת את הנשק הסודי שלה - עוגת מרנג עם קרם, במיוחד לאוהביה נשיקות

 
 
 
 
 

מצרכים:

5 ביצים
1 כוס סוכר
80 גר' קמח
80 גר' קורנפלור
שקית אבקת אפיה

אופן הכנה:

- להקציף ביצים עם סוכר לקצף מאוד תפוח ובהיר. לערבב קמח, קורנפלור ואבקת אפיה ולאט לקפל לתוך הקצף.
- לאפות בחום 180 עד שהקיסם יוצא יבש, לאחר 30 דקות לערך. לקרר ולחתוך לשתי שכבות.

לשכבת מרנג ומרנגים קטנים לקישוט:
5 חלבונים
כוס סוכר
מספר טיפות של חומץ

אופן הכנה:

- להקציף את החלבונים והסוכר לקצף מאוד יציב ומבריק. לצייר על נייר אפיה עיגול בגודל של
עוגת בסיס, ובעזרת שקית זילוף להכין עיגול של קצף. מהחומר שנשאר להכין מרנגים קטנים לקישוט.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות וליבש לפחות שעתיים עד ליבוש מלא. לכבות את התנור ולהשאיר את המרנגים בתוכו עד שיתקררו.

לקרם:
5 חלמונים
1 כוס סוכר
3/4 כוס חלב
300 גרם חמאה

אופן הכנה:
את החלמונים לערבב היטב עם הסוכר ולהוסיף חלב. לשים על האש וכל הזמן לערבב עד שיסמיך, לקרר ולהקציף עם חמאה רכה.

הרכבת העוגה:

שכבת בסיס קרם מרנג, עליה קרם ולקשט במרנגים קטנים ושקדים פרוסים.

 
עוד כתבות במדור תחרות המתכונים - שלב הקינוחים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.