פאי אגוזים

 
 
עודכן 15:40 02/12/2009
נדב בן אלי

מתכון לפאי אגוזים פרי ידיו של נדב בן אלי, שיקנה לכם נקודות זכות כמארחים רציניים

 
 
 
 
 

חומרים:

לבצק:
100 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
ביצה אחת
1.5 כוסות קמח רגיל

בלילת העוגה:
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
1/2 כוס מייפל
1/4 כוס סוכר חום
200 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
25 גר' חמאה מומסת

אופן הכנה:

הכנת הבצק הפריך: שמים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 2-3 דקות. מוסיפים את הסוכר, מערבלים עוד דקה, מוסיפים את הביצה ולאחר מכן את הקמח. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה שכל החומרים יתגבשו והבצק יהיה נוח לעבודה.

בלילת העוגה: שמים את כל החומרים בקערה לפי הסדר שציינתי חוץ מהחמאה המומסת. מערבלים בעזרת המקצפה 2-3 דק'. מוסיפים את החמאה המומסת לתערובת ונותנים למיקסר עוד דקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו לעיגול בעובי של כ-2 ס"מ. מניחים אותו בעדינות על תבנית הפאי שלא יקרע. חותכים את שאריות הבצק מהתבנית ושופכים את הבלילה. אופים בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה, ניתן לראות אם העוגה מוכנה כאשר נוצר בקע במרכז העוגה. מוציאים את העוגה ומצננים לטמפרטורת החדר. לסיום, לוקחים עוד מייפל ושמים מעל העוגה, אפשר לקשט באגוזים ושקדים.

 
עוד כתבות במדור תחרות המתכונים - שלב הקינוחים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.