עוגת שמרים ושוקולד

 
 
עודכן 15:33 02/12/2009
דודי אוסדון

דודי אסולין מקווה לזכות בפרס הגדול ושולח לנו עוגת שמרים עם שוקולד שמעלה ניחוחות של שבת

 
 
 
 
 

לבצק:
חצי קילו קמח
חצי שקית שמרית ומשפר אפייה
100 גרם מחמאה
חצי וקצת כוסות מים (150 מל')
2 ביצים בטמפ' החדר
חצי כפית מלח
רבע כוס סוכר

למלית:
200 גרם מחמאה
100 גרם שוקולד
שקית סוכר וניל
חצי כפית קינמון
2 כפות קקאו
3 כפות שוקולית
חצי כוס סוכר

אופן הכנה:


לבצק:
1.במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
3. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
4. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
5. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
6. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה שעה בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים - שלוש להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

למלית:
• ממיסים יחד חמאה ושוקולד • מנפים פנימה קקאו ומוסיפים סוכר, סוכר וניל וקינמון. מערבבים לתערובת אחידה (המרקם יהיה קצת גרגירי, וזה בסדר – הסוכר יימס במהלך האפייה).
• מעבירים למקרר ומצננים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת במרקם נוח למריחה (כ-20 דקות). מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
• מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ , מורחים במלית שוקולד
• מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף.
• מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
• חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת.
• מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.

לוח המרת מידות ומשקל >>

 
עוד כתבות במדור תחרות המתכונים - שלב הקינוחים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.