טורט מוס שוקולד

 
מתוק לו מתוק לו
מתוק לו מתוק לו צילום: יח``צ
 
עודכן 07:39 03/12/2009
מיקי שמו

מתכון מופלא של הקונדיטור מיקי שמו - טורט מוס שוקולד וקרם ריבת חלב, שיעשה לכם מתוק מתוק בסופ"ש

 
 
 
 
 

אומרים שעוגות קרם זה פאסה, אבל בעיני יש בהן דווקא משהו מקסים. העוגה שלפניכם נותנת פרשנות מודרנית לעוגות מסוג זה. מקשטים בקלות על ידי יצירת גומות בתוך הקרם, מפדרים קלות באבקת קקאו, ואפשר להגיש.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
לסירופ סוכר:
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
160 מ”ל מים (2/3 כוס)

לעוגת לייקך שוקולד:
5 ביצים גדולות מס’ 1 בטמפ’ החדר
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
140 גרם קמח (1 כוס)
1 כף גדושה אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה

למוס שוקולד מריר:
9 גרם ג'לטין (3 כפיות שטוחות)
60 מ”ל מים קרים (1/4 כוס)
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף סוכר

לקרם ריבת חלב:
370 מ”ל שמנת מתוקה (1 מיכל +1/2 כוס)
1 כף סוכר
60 גרם ריבת חלב (2 כפות)

לקישוט:
אבקת קקאו

 

אופן הכנה:

מכינים סירופ:

- מחממים מים וסוכר בסיר ומערבבים עד להמסת הסוכר. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מצננים.
- מחממים תנור ל-160 מעלות. 


מכינים עוגת לייקך:

 -מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ-10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
- מנפים קמח, קקאו ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
- אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
- פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל-4 שכבות בגובה 1 ס”מ כל אחת. עוטפים שתי שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא עד 3 שבועות להכנת עוגה אחרת.


מכינים מוס שוקולד:

- מערבבים ג’לטין ומים קרים ומשהים כ-10 דקות.
- בינתיים מביאים לרתיחה מיכל שמנת אחד, יוצקים על השוקולד ומערבבים.
- מחממים את הג’לטין 20 שניות במיקרוגל עד להמסה. יוצקים על תערובת השוקולד ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.
- מקציפים מיכל שמנת נוסף עם סוכר לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.


מרכיבים את העוגה:

 - מניחים על תחתית התבנית שכבה של עוגת לייקך ומרטיבים ב-1/4 כוס סירופ סוכר. יוצקים מוס שוקולד, מניחים מעל שכבה נוספת של לייקך ומרטיבים ב-1/3 כוס סירופ. מכניסים למקפיא ל-10 דקות.


מכינים קרם ריבת חלב:

- מקציפים את החומרים לקצפת יציבה.


ממלאים ומקשטים:

- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים עליה קרם ריבת חלב. יוצרים דוגמה של גומות על גבי הקרם בעזרת פלטה או סכין במרווחים של 3 ס”מ.
- שומרים במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מפדרים בקקאו.

טיפים:

• לעוגת לייקך בצבע אחיד ובמרקם אוורירי מנפים את הקמח והקקאו ומערבבים יחד לפני הוספתם לקצף הביצים.
• לעוגת לייקך גבוהה ואוורירית, חשוב להקפיד על קצף ביצים גבוה ויציב — מקציפים את הביצים בטמפ’ החדר.
• בהכנת המוס — תערובת השוקולד צריכה להיות חמה כשמוסיפים את הג’לטין, כדי שהג’לטין לא יתקשה ויהפוך לגושים קטנים.

לוח המרת מידות ומשקל >>

" SHEMO הקונדיטוריה". סניף קריות - רח' האיצטדיון 6 קרית חיים - 04-8418840 . סניף מוריה- רח' מוריה 30 חיפה - 04-8104448. סניף נו"ש - רח' שלום עליכם 2 חיפה- 04-8224684 . סניף ת"א - רח' טאגור 30 רמת אביב ת"א - 03-7448070.

 
עוד כתבות במדור מתכוני העוגות של מיקי שמו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.