טירמיסו

 
שכבות של הנאה
שכבות של הנאה צילום: getty images
 
עודכן 08:55 03/12/2009
שף בהפתעה, ערוץ 10

עוגת שכבות עם בישקוטים טבולים בליקר, מילוי גבינה עשיר וציפוי עדין של קקאו. סוד הקסם טמון בשילוב שבין מתיקות הגבינה למרירות העדינה של הליקר והקקאו

 
 
 
 
 
מצרכים:
2 גביעים + כף גדושה (500 גרם) גבינת שמנת נפוליאון (ניתן להמיר חלק מגבינת השמנת בגבינה רגילה)
1/3 1 כוס (300 גרם) סוכר
6 חלמונים
4 מיכלים (1 ליטר) שמנת להקצפה 32%
1/3 כוס (100 גרם) סוכר
2 חבילות בישקוטים
1 כוס (200 גרם) ליקר קפה
1/4 כוס (50 גרם) ליקר אמרטו
1 מנה של אספרסו קצר

אופן הכנה למלית הגבינה:
1. מערבבים את גבינת הנפוליאון בקערה עם מטרפה ידנית ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, החלמונים והאספרסו.
2. במקביל מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/3 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
3. מעבירים את תערובת השמנת המתוקה לתוך תערובת הגבינה.

אופן הכנה לבישקוטים:
1. מערבבים את ליקר האמרטו וליקר הקפה.
2. טובלים את הבישקוטים.

הרכבת העוגה:
1. מניחים בתבנית מרובעת 40*30 גובה 5 ס"מ את השכבה הראשונה של הבישקוטים הטבולים.
2. יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית.
3. מניחים שכבה נוספת של הבישקוטים ויוצקים מעליה את מחצית התערובת שנותרה.
4. לקישוט: מפזרים מעט אבקת קקאו.
 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.