3 דרכים לאפות קציצות

 
טובה אפיה משמן טוב
טובה אפיה משמן טוב צילום: דן לב
 
עודכן 07:43 05/12/2009
רות אוליבר, על השולחן

שלושה מתכונים של קציצות אפויות בתנור: קציצות כרישה ובקר, קציצות דג ובטטה וקציצות חומוס ועוף. נמנעים מהשמן ומקבלים טעם מעודן

 
 
 
 
 

מי אמר שחייבים לטגן קציצות? אפשר לאפות בתנור, לחסוך בשמן ועדיין לקבל קציצות עסיסיות ופריכות. פשוט מגלגלים בתערובת של שומשום או פירורי לחם מתובלים ושומרים על מרכיב עסיסי כמו בצל מגורר, מחית בטטה או פירה. מקבץ מתכונים ופטנטים.

קציצות כרישה ובקר

20-16 קציצות • 10 דק’ הכנה • שעה קירור • 30 דק’ אפייה • קציצות פראסה - גרסת הפיוז’ן

3 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצות גס
1/2 ק”ג בקר טחון
1 בצל מגורר על פומפייה (עם הנוזלים)
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
1/2 כפית כורכום
1 כפית תבלין ראס אל-חנות
לאפייה:
שמן להברשה או ספריי שמן
1 ביצה
תערובת שומשום שחור ולבן

אופן הכנה:

- מבשלים כרישה במים עד לריכוך. מסננים, סוחטים ומקררים.
- טוחנים את הכרישה המבושלת במטחנת בשר (או במעבד מזון בפולסים קצרים) ומערבבים עם הבשר לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מניחים לשעה במקרר להתמזגות הטעמים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
- יוצרים קציצות בקוטר 4-3 ס”מ. טובלים בביצה ובשומשום ומניחים בתבנית. מתיזים ספריי שמן.
- אופים כ-15 דקות, הופכים ואופים עוד 15 דקות או עד שהקציצות מוכנות.

 

קציצות דג ובטטה

25 קציצות • 10 דק’ הכנה • חצי שעה קירור • 20 דק’ אפייה • כתמתמות ועדינות טעם

2 בטטות אפויות ומעוכות לפירה
500 גרם פילה דג טחון (סלמון, הליבוט או קרפיון - לשיקולכם)
2 שיני שום קצוצות
6 כפות פירורי לחם
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
1 ביצה
1 כפית רוזמרין קצוץ דק
מלח
1/2 כפית כמון
לציפוי:
שמן להברשה או ספריי שמן
6 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר)
2-1 כפות פירורי לחם
1 כפית זרעי כוסברה כתושים טריים
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח גס

אופן הכנה:

- מערבבים פירה בטטה ודג טחון עם שאר החומרים. מניחים במקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים עשבי תיבול יבשים, פירורי לחם, זרעי כוסברה, אבקת שום ומלח בקערה.
- מעצבים קציצות, מברישים בשמן משני הצדדים וטובלים כל קציצה בתערובת. מניחים את הקציצות המצופות בתבנית.
- אופים 20 דקות ומגישים חם.

 

קציצות חומוס ועוף

25 קציצות • 10 דק’ הכנה • 30 דק' קירור • 30 דק’ אפייה • לחובבי הפלאפל

2 קופסאות גרגרי חומוס שטופים ומסוננים
250 גרם עוף טחון (חזה או ירכי עוף לשיקולכם)
6 שיני שום קצוצות
1 בצל מגורר על פומפייה
1 כפית זרעי כוסברה טחונים טריים
1 כף זרעי כמון קלויים קלות וטחונים טרי
2 צרורות כוסברה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית סודה לשתייה
1 ביצה
לציפוי (לא חובה):
1 ביצה
פירורי לחם גסים (מלחם טרי או פנקו)
שמן להברשה או ספריי שמן

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן.
- מרסקים חומוס במעבד מזון. מוסיפים עוף, שום, בצל, תבלינים וביצה ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה.
- יוצרים קציצות, טובלים בביצה ובפירורי לחם ומניחים בתבנית. משמנים או מתיזים ספריי שמן.
- אופים כ-30 דקות, עד שהקציצות מוכנות.

כל הסודות לקציצות אפויות ופריכות:

מוסיפים עסיסיות - בצל מגורר, מחית של כרישה, תפוחי אדמה או בטטה.
מוסיפים אווריריות - קורט סודה לשתייה, ביצים ופירורי לחם.
מוסיפים ארומה - עשבי תיבול טריים או יבשים.
מוסיפים פריכות - ציפוי של שומן או ביצה ומעליו פירורי לחם (יבש או טרי, אפשר גם פירורי גריסיני או פירורי פנקו יפניים), זרעי שומשום (רגיל ושחור) או קצח, שבבי דגנים שונים כמו: בורגול, קוסקוס או סולת ותבלינים כתושים כמו זרעי כוסברה קלויים וכתושים.

עוד במדור תוספות >> ובשר >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.